От х:

Днес в x:

Откриха стаята за кърмене, майките доволни

Майките от Димитровград вече ще има къде да се събират и да обменят идеи

Една от двете обещани от общината стаи за кърмене днес бе официално открита. Тя се помещава в сградата на яслата на ОДЗ "Слънце" в Димитровград. Помещението разполага с маси и диванчета, свободно пространство за игра на децата, легла и дори място за сменяне на пелени и памперси.

"Мястото ще даде възможност на майките от квартал "Славянски" да се събират, да обменят идеи за отглеждане на децата и да прекарват тук студените месеци", каза директорът на Хуманитарната дирекция Милена Тодева. Тя бе категорична, че и в бъдеще майките могат да се обръщат към общината, ако имат проблеми, които ги вълнуват.

Милена Тодева- шеф на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в общината откри новата придобивка

"Доволни сме, стаята ни харесва", коментира и Силвия Деянова, член на "Ла лече лига" в Димитровград. Според нея мястото е удачно освен за кърмене и повиване на децата, и за срещи с майки, на които ще бъдат коментирани различни теми.

Силвия Деянова благодари на общината за изпълненото обещание

Емилия Бонева, майка на две деца напомни, че това което е извоювано сега ще остане и за бъдещите родители в Димитровград. Тя пожела повече майки да ползват удобните помещения. 

Емилия Бонева

Другата стая за кърмене, която ще се помещава в сградата на бившето МУЦ до градина "Приказка" все още се ремонтира, уточни Милена Тодева от общината. Няколко хиляди лева ще погълне реконструкцията на помещението, но и то ще бъде удобно за ползване след ремонта, категорична бе тя.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини