От х:

Днес в x:

Кандидат-шофьорите сами плащат горивото за курса си

Курсистите сами си плащат Бензина

Курсистите сами да плащат горивото по време на обучението за шофьори. Това е схемата която хасковските автошколи са измислили, за да се справят с непрестанно растящите цени на горивата. Досега цената на горивото се калкулираше в крайната цена на шофьорския курс, която за Хасково варира между 300 и 400 лв.

През последния месец обаче, бензинът поскъпна драстично. Затова инструкторите изваждат разхода за горивото от крайната цена, и карат кандидатите да си зареждат за тяхна сметка. По тая схема се заплаща горивото за минимално необходимите 31 мото часа, плюс допълнителни ако има необходимост от такива. Средния разход за 1 учебен час е 2 литра или около 5 лв.

Другият вариант пред инструкторите е да вдигнат цената на курса си. Което незабавно води до отлив на кандидати. Такъв вече се наблюдава в хасковските автошколи. При някои от тях, отливът е в пъти.

Днес едва 9 кандидати се явиха на изпита по кормуване в държавната автомобилна админстрация. Как влияят повишените цени на горивата на 1 шофьорски курс в Хасково чуйте в мненията на инструктори и курсисти в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Всеки кандидат-шофьор кара толкова часове за колкото зареди
На практика за желаещите да получат шофьорска книжка, курсът се оскъпява
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини