От х:

Днес в x:

Димитровградски баби се накиприха като мартеници

Пенсионерките от димитровградския клуб решени в бяло и червено

Димитровградски пенсионерки се появиха облечени като мартеници в бяло и червено на среща-разговор в Градската библиотека тази вечер. Жените от местен клуб за възрастни хора решиха по този начин да отбележат 1 март и празника на мартениците. В читалнята на чаша чай, местният руски клуб покани първият секретар на посолството на Русия у нас Виктор Метелкин.

На срещата стана дума за връщането на руския език в обучението у нас и за близостта на двата народа - българския и руския. За красотата на позабравения славянски език говори и димитровградския кмет Стефан Димитров. Според него, поколението под 30 години намира руския за чужд и неразбираем.

Градоначалникът смята, че това ще се промени след като езика се върне в програмата на началното обучение. Че това ще се случи в димитровградското училище "Пенчо Славейков" потвърди и Виктор Метелник. Той обеща конкретни резултати в най-скоро време. Руският дипломат припомни, че негова отговорност е образованието и разпространението на културата на бившия Съветски съюз у нас.

Освен с чай и сладки, типични за руската кухня, присъстващите бяха изненадани с букет от популярни руски шлагери, изпълнени на клавир и цигулка от Илза Минчева и Николина Стаматова. В програмата се включиха и български народни танцьори, както и изпълнения на руски песни от певческа група от Меричлери.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини