От х:

Днес в x:

Кадър на ТОХ-а сред топ-барманите на България

Йорданка Стоянова е сред най-добрите бармани на България

Дванадесетокласничката Йорданка Стоянова от бившия ТОХ, а сега професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев”-Хасково, стана втора на Регионално ученическо състезание „най-добър млад Барман“ в Стара Загора. То бе организирано от Министерството на образованието и в него участваха отбори от 17 професионални гимназии в България.

Йорданка пребори многочислената конкуренция с безалкохолен коктейл “Болеро” и алкохолен “Бижу”. Питиетата и получиха само с две точки по-малко от класираните на първо място и останаха на косъм от върха. Или на един напръстник алкохол, както веднага се пошегуваха зевзеци-съученици. Наградата е изключително престижна, защото бе присъдена от жури съставено от кулинарни експерти и сомелиери.

С успеха си Йорданка се класира за участие в Националното състезание на барманите, което ще се проведе на 22-ри и 23-ти април във Варна. 12-класничката е редовна участничка в национални състезания и това не е първата и награда в подобни „премервания на вкусовете“.

На регионалното състезание в Стара Загора хасковската гимназия по туризъм взе участие във всичките направления- готварство- Христина Христова- 12 клас, хлебар-сладкар – Тихомира Генева- 11 кл., сервитьор- Росен Данчев- 11-ти клас, Йорданка Стоянова – 12 кл.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини