От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Кметът отказва да управлява Хасково

Групата на ГЕРБ - Ирена Узунова, Антон Иванов, Сена Радева дават импровизиран брифинг след провалената сесия

„Георги Иванов отказва да управлява общината. Днес трябваше да се проведе най-важната сесия на ОбС за годината, на която да се приеме бюджета. Отсъстващите съветници са сред подръжниците на кмета и е явно, че той по команда ги е накарал да не дойдат на днешното заседание“. Това заяви на импровизиран брифинг след провалената заради липса на кворум сесия на ОбС Антон Иванов. Той и колегите му от групата на ГЕРБ определиха случващото се като прецедент, който ще има тежки последици на жителите на Хасково.

„Изумена съм от поведението на колегите“, заяви на свой ред Ирена Узунова. „Нас ни обвиняваха, че саботираме работата на ОбС. Обяснявам си случващото с нежеланието да се разгледа протеста на областния управител. (Губернаторът върна за повторно гласуване решението на ОбС, с което постафктум се одобряваше прехвърлянето на пари от едно бюджетно перо в друго. Нещо, като по закон кметът няма право да прави без одобрение от ОбС – бел. ред.)

“Ние не променяхме рамката на бюджета“, обясни Антон Иванов. „Ние просто променяхме философията му. Предвиждахме да се увеличат в пъти средствата за спорт в общината, предлагахме начин за изплащане на дълговете, имахме идея да се отпуснат пари за селата“.

„За пръв път някой се опитва да промени нещо в бюджета на общината. Да предложи промени, различни от вижданията на кмета. И виждате какво се случи“, коментира и Сена Радева.

Присъстващите в полупразната зала 15 съветници се подписаха под искане за извънредна сесия на 7 март, понеделник. По закон за това са необходими 14 подписа. Очаква се председателят на ОбС Делян Делчев в близките дни да насрочи извънредна сесия.

Веднага след пресконференцията на ГЕРБ брифинг даде и група ЕПОС – Емил Георгиев, Анюта Лозева, Георги Майоров и Светослава Георгиева. Какво казаха те – четете след малко.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини