От х:

Днес в x:

ИАРА ще глобява Мърфи по снимка

Тази снимка докара много неприятности на Мърфи

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури сериозно са вдигнали мерника на сталевският кмет Панчо Панушев по прякор Мърфи. Рибните ченгета му съставили акт за 54 килограмовия сом уловен, както твърди Мърфи, на 28-ми януари по река Марица. Сомът бил редовно вписан в риболовния билет на Мърфи и всичко изглеждало законно.

Докато преглеждали снимките от събитието по медиите обаче, риболовните инспектори забелязали датата върху тях. Тя била 9-ти януари 2011-та година, вместо афишираната от Мърфи-28.01. Хората на д-р Милчев светкавично съставили акт и отишли в Сталево да го връчват. Мърфи им обяснил, че докато вадил батериите от своя фотоапарат "Самсунг", датата на снимките се изманипулирала и не била реалната. Риболовните ченгета не искали и да чуят. Мърфи ги изгонил обратно за Хасково и хукнал да се оплаква на димитровградският кмет Стефан Димитров. Днес двамата ще атакуват лично офиса на ИАРА в Хасково с искане за обяснения. Милчев пък също подготвя своя ход-ще изпрати акта с препоръчано писмо. Глобата в него ще е до 200 лв.

Обясненията на Мърфи за манипулираната дата бяха потвърдени и от професионални фотографи. Те обясниха, че има безспорен начин да се провери коя е истинската дата на снимките и могат да помогнат ако спора ескалира.

В подкерпа на Мърфи е и излъчения видеоматериал в Haskovo.net „Сом за бойко 2” заснет на 28-ми януари. На него ясно се вижда че уловеният рибок все още диша и мърда, нещо което едва ли щеше да е възможно, ако е уловен още на 9-ти януари.

Спорът между Мърфи и ИАРА тръгна от средата на януари. Тогава рибната инспекция наложи 100 лв акт на съселянин на Мърфи, който улови 20 килограма сом. Мърфи лично подари рибата на Бойко Борисов срещу обещание за ЖП надлез за селото. Като научил за глобата от ИАРА , кмета си купил въдици и хванал втори сом,54 кг. После, чрез медиите, се присмя на контролните органи с думите че не рибата спи през зимата, а самите те.

Подвизите на Мърфи разделиха наполовина рибарската общност в региона. Половината му вярваха/ или по-скоро мразеха ИАРА/, другата обясняваха, че сом с въдица през зимата не се лови. Още по-малко –на Марица.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини