От х:

Днес в x:

Пребиха 8-класник заради контролна

Класната на Б Добромира Иванова обяснява ситуацията в компанията на бияча Салиф Шабан

8-класникът от хасковската гимназия по механо и електротехника Станислав Петров бе пребит в петък от свой съученик, който му отмъщавал заради назначена от учителката им контролна. Със счупен нос детето е било оперирано в болницата. Сега е вкъщи и иска да се мести на всяка цена, разказа майка му Добринка Петрова.

От училището признаха за случая. На учителски съвет в понеделник наказали побойникът Салив Шабан от Сърница с последно предупреждение за преместване в друго училище. Куриозното е че с мъмрене е наказан и набитият Станислав. Защото с поведението си е предизвикал боя. 

6 дни след инцидента Станислав още е насинен и с деформиран нос
Майката Добринка Петкова бе шокирана, че синът и е бит, а после и наказан

 Ситуацията е абсурдно характерна за БГ-образованието. Станислав говорел в часа по английски език. Заради него учителката Янка Георгиева наказала класа с контролна. Веднага след края на часа, Салиф се приближил до Станислав и след кратка словесна престрелка го е нацелил с няколко юмрука. 

Салиф скочил на съученика си защото му пречел да учи. Сега съжалява

„ Получих двойка на контролната и си развалих оценките. Аз искам да уча. Станислав и още няколко души непрекъснато говорят в час и пречат на останалите“ обясни видимо притеснения Салиф. Обясненията му как минават часовете на 8 Б клас, шокираха слушащият директор Ангел Бързев. Някои деца редовно слушали музика в час от личните си лаптопи и MP-3 плеъри. Дори играели кючеци в класната стая. Компании разцъквали карти в часовете на задните чинове. Ученици влизали когато пожелаят в час. Във въпросният петък, учителката ги предупредила че ще имат контролна ако вдигат шум, но после само Станислав продължил да говори. Затова им дали контролна върху невзет материал.

Според майката на Станислав, по този начин учителката насъскала класа срещу детето и. „Като смущава дисциплината, защо не са го наказвали по-рано, а точно сега“ добави жената. Преподавателката Янка Георгиева обаче твърди, че със Станислав имала редовни проблеми. Няколко пъти говорила с майка му, заедно с класната свиквала 3 родителски срещи по проблема. 8 Б пък бил най-неконтролируемия клас. Първо заяви, че контролната е била планирана, после призна че взела решението за нея в последния момент. Не мислела, че ще има такива последствия. Не се и чувства виновна. Така мислят и от ръководството на училището, които въобще не са обсъждали възпитателните методи да учителката. За тях случаят е приключен.

Как в един клас се наказват за „непослушание“ и кое се счита за нормално в българското средно образование, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Класът е един от най-трудните в училището
Янка Георгиева не очаквала последиците от решението
За директорът Бързев, въпросът е приключен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини