От х:

Днес в x:

ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви": Бъдещето е при нас - тук и сега!

 

ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" - Хасково

Амбицията за повече знания е била винаги определяща за духовната сила на българина. На своите наследници той завещава уважението към знаещия, можещия, достойния човек.

Завидната и богата историята на нашата гимназия е част от историята и от днешния ден на град Хасково. И до днес тя е пример за професионализма на поколения преподаватели и упоритостта и ентусиазма на възпитаниците й.

Елате в Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ ако искате да се реализирате успешно на пазара на труда с нужните качества и умения, отговарящи  на новите изисквания на съвременните професии.

През новата учебна година 2021 – 2022г. училището ще приема ученици по следните специалности: 

1. Компютърна техника и технологии с разширено изучаване на английски език.

Специалността предлага дуална форма на обучение – обучение чрез работа. Перспективността на специалността се определя от масовото внедряване на информационните технологии.

В процеса на обучение учениците овладяват знания, умения и навици за монтаж, инсталация и поддръжка на РС.

2. Електрообзавеждане на производството.

Специалността предлага дуална форма на обучение – обучение чрез работа. Подготвят се електротехници за експлоатацията и ремонта на всички видове електрически уредби, системи на електроснабдяването, мрежи за ниско и високо напрежение.    

Завършилите се реализират във фирми за производство, пренос и разпределение на електрическа енергия, както и за проектиране на ел. инсталации и електрообзавеждане на машини.

3. Приложно програмиране с интензивно изучаване на английски език. 

Приложният програмист работи с компютри / включително уеб базирани конфигурации и мобилни устройства/, операционни системи, езици за програмиране, технически проекти/дизайн, архитектура/ на системата и др. Разработва, администрира, поддържа архивира база данни /във WWW и Интернет; тества, внедрява и настройва разработени приложения.

Придобилият професията „Приложен програмист“ може да работи като:

  • оператор периферни устройства;
  • консултант поддръжка на софтуер;
  • оператор инсталиране на софтуер;
  • техник компютърно програмиране;
  • компютърен аналитик, поддръжка на софтуер;
  • администратор на уеб сайт;
  • техник уеб сайт;
  • уебмастер мениджър.

4. Топлотехника -топлинна, климатична и вентилационна техника

Професионални компетенции: Експлоатация и ремонт на климатици, хладилници, автомобилни климатици, вентилационни инсталации, парно отопление и котли .Изграждане, експлоатация и ремонт на отоплителни, климатични, вентилационни и хладилни инсталации и инсталации за слънчеви колектори за топла вода.

Реализация: Възможност за откриване на собствена фирма за ремонт и монтаж на климатици, слънчеви колектори, парно отопление и вентилация; енергетици в промишлени предприятия; консултанти по продажба в магазини и търговски вериги, свързани с енергетиката.

5. Машини и съоръжения за заваряване

Специалността предлага дуална форма на обучение – обучение чрез работа. Подготвят се специалисти по настройка, управление и ремонт на машини и съоръжения за заваряване. Завършилите получават документ за правоспособност по заваряване.

Специалността е особено актуална за нашия град и региона и има възможност за добра реализация във фирми на машиностроенето и металообработването.

6. Промишлена електроника

Електрониката е най-динамично променящата се област от науката ,усеща се недостиг на кадри в тази професия.Специалността е слаботокова,широкопрофилна и подходяща,както за момчета, така и за момичета.

Завършилите работят, като специалисти за техническо обслужване и монтаж във всички предприятия и фирми за производство и експлоатация на електронни апаратури и съоръжения.
                    

ПРЕДИМСТВА НА УЧИЛИЩЕТО:

  • Едносменно обучение
  • Самостоятелна учебна сграда с добре обзаведени кабинети и лаборатории, богата библиотека, езикова и актова зали, физкултурен салон
  • Модерен производствен комплекс
  • Компютърни кабинети, оборудвани със съвременни РС  и високоскоростен интернет
  • Спортни секции с  възможност за упражняване на различни спортове – футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, тенис и др.
  • Фитнес център
  • При желание учениците могат да ползват общежитие
  • Изплащане на средствата за пътни разходи на ученици от други населени места
  • Стипендии за отличен успех, социални стипендии и стипендии от предприятия.

БЪДЕЩЕТО Е ПРИ НАС – ТУК И СЕГА!


За повече информация :
Хасково 6300, бул. "Съединение" № 46
Тел. Директор 038 624 919
        Канцелария 038 622 331

www.pgmethaskovo.com

pgmet_haskovo@abv.bg 

_______________________________________________________________________________________

Проект BG05M2ОP001-2.014-0001 „Подкрепа за дуалната система на обучение“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Видеа по темата

Последни новини