От х:

Днес в x:

Ограда убиец дебне на „Ген. Радецки“

Силно наклонена каменна ограда прошарена с пукнатини, заплашва да се срути всеки момент и да затрупа минаващите по тесния тротоар по улица "Генерал Радецки" Ручока. Височината на оградата е един човешки бой и много над ръста на минаващите от там ученици за близкото ОУ „Кирил и Методий“. За да избегнат подобна опасност децата масово вървят по тясното пътното платно. От другата страна, тротоара е „завладян“ от строеж.

Сигнал за заплахата към живота на хората в квартала бе подаден от граждани вчера.

Днес служители на общинска полиция и гражданска защита се видяха в чудо какво да направят за да предотвратят трагедия. Оказа се че в къщата на "Ген Радецки" 4 ,към която е оградата, се водят 5-ма души, 4-ма от които са починали. Единственият законен собственик е 38-годишната Цветомира Господинова, която е със умствено увреждане и не може да се грижи сама за себе си. Съседката Латка Славчева била наета от бабата на момичето да се грижи за нея. Бабата обаче починала навръх Нова година и оттогава спрели плащанията към Латка. Пенсионерката обаче продължава да се грижи за „детето“ от милосърдие. Иначе няма кого.

Оградата се накланя от 5-6 години заради пропадане, свидетелства комшията от "Радецки" 9 Иван Хаджидимитров. През последната година обаче се наклонила най-много, а замазката и почнала да се рони.

Само собственикът може да разреши събарянето или укрепяването на оградата уточниха компетентните органи. Със случая се е заел лично замкмета Керанов. На този етап единственото което успяха да направят от гражданска защита е да поставят предупредителни ленти пред опасния участък.

Г.Христов

Баба Латка се грижи на волни начала за единствената законна наследница
Единственото което можаха да направят от гражданска защита бе да маркират мястото с ленти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини