От х:

Днес в x:

Николай спечели турския „Дансинг старс”. Гражданин се преброи 4 пъти в нета. Преглед на регионалния печат

Гражданин се преброи 4 пъти в нета, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Голямата активност на хората да се броят в интернет – около 32 процента в Хасково, води и до подобни недоразумения. Казусът ще се разгледа в София.

Мащабното строителство в Хасково заложник на неясно финансиране, анонс над главата в броя. Темата е водеща за 3 страница. 67 млн. лв. са заложените капиталови разходи на община Хасково за 2011-а, но 42 млн. от тях ще се търсят, за да се реализират проектите. Така ремонтите на няколко пътни отсечки между селата са заложени в плана, но може отново да останат за следваща година.

Разчистиха храсталака до параклиса „Св. Трифон”, пише във водещото заглавие на 2-ра. Инициативен комитет от граждани стартира кампания за събиране на средства за възстановяване на параклиса, строен през 20-те години на миналия век.

Гърци зарязват в Ивайловград, друго заглавие от 2-ра. Комшиите си водели и оркестър.

СДС вади от нафталина казуса с тракийците, акцент от 3-та. Темата е вчерашната пресконференция на сините, на която те обявиха приоритетните проблеми, по които ще работят на местно ниво. Едният от тях е обезщетенията на беломорските тракийци.

Шофьори: Как да сложим стикер на кошница, заглавие на материал на 4 страница. Темата е изискването изпратеният по рейса багаж да има залепен стикер. Това се оказва почти невъзможно за автобусите без стюард или тези по селските линии, чиито шофьори трябва на всяка спирка да слизат и обработват багажа.

Ники и Азра вдигнаха Златната купа в Истанбул, водещо заглавие на забавната 8 страница.

 

Победата на хасковлията Николай Манолов в турския „Дансинг старс” е анонсирана със снимка над главата в „Новинар юг”. Партньорка на хасковския танцьор е Азра Акин.

Баба пробва да изнесе внучка в Гърция, водещо заглавие на първа страница в броя. 47-годишната Руска Танева от Мариино била спряна на ГКПП Златоград, а граничарите открили 4-годишното момиченце под одеало на задната седалка.

Бойчев с марките се жалва от МВР, анонс от първа страница, текстът е водещ на 2-ра. Хасковлията Тодор Бойчев съди МВР в административния съд, защото не уважили плащането с държавни таксови марки.

Михаил Иванов пак цар на лозята в Черноконево, акцент от 2-ра.

МБАЛ без илачи за хемофилици, хепатитът се кротна, Агилера вместо звънец в Автото, са част от останалите заглавия на страницата.

Пожар остави баба без храна, пари и документи, водещо от 3 страница. Неизправен комин съсипа къщичката на 73-годишната Стойка Желева от Димитровград. Намесата на огнеборците обаче се оказала решаваща и жената все пак ще има къде да се подслони.

Банда краде булка за Св. Валентин, друг акцент от страницата. Момичето било отвлечено от Любимец, намерено е от полицията в Харманли.

Вратарката на „Хасково” в гипс, пише на спортната страница. Титулярката на хандбалния клуб Ани Димитрова геройски издържала 3 мача със счупен пръст.

Гришо с нов рекорд в ранглистата, пише още на страницата. Хасковската звезда вече е №84 в света.

Съединението сварва Хасково с 14 000 жители, заглавие на материала на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини