От х:

Днес в x:

„Върнете футбола в Хасково“. Бюджет 2011: не е предвидено

Молитва за футбол украси оранжевия мост

Призив-върнете футбола в Хасково окичи оранжевият мост на над Кърджалийска. Транспаранта, дълъг поне 10 метра, е закрепен здраво и е видим отдалече. Това е първото писмено послание което гостите на града получават, след табелата с надпис Хасково, километър по назад.

Нуждата от футбол обаче не е взета под внимание в проектобюджета за 2011-та година. Субсидията за спортните клубове в Хасково е определена на 60 хиляди лева. При 34 регистрирани спортни клубове в града, видно е че за футбола няма да има нищо. Издръжката на един футболен отбор при професионалистите е поне 100-150 хиляди годишно.

Дори и напълно аматьорски отбор ще му трябва цялата налична субсидия, въобще за да съществува.

Още повече че и самият футбол го няма. Миналата година представителния отбор се саморазпусна поради липса на пари. Другият клуб развиващ спортна дейност, Хасково 2, не знаеше за него да са предвидени пари от бюджета.

Сумата е обща, тепърва в комисията ще мислят как да разпределят тези пари по клубовете, коментира общинския съветник Красен Ангелов, който представя „Хасково 2“.

Дори и за тези 60 хиляди лева, местната спортна общност не таи особени надежди. Оказа се, че никой не е видял и лев от миналогодишната субсидия за хасковския спорт. Гласуваните 50 хиляди лева за 2010-та година така и не са били отпуснати.

Г.Христов

В бюджет 2011 обаче футбол не е предвиден
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини