От х:

Днес в x:

Просветата бедна-децата си плащат за нейните проекти

Окичени с балони деца агитираха срещу тютюнопушене

Българската просвета се оказа много закъсала след като децата и техните родители си финансират сами проектите към министерството на образованието. 5-класници от ОУ“Христо Смирненски“ и техните учители сами извадили пари от джоба си за диплянки и листовки по инициативата „Искам да живея без тютюнев дим“. Проектът на образователното министерство стартира на 1-ви декември миналата година и продължава до края на април.

Трите най-добре изпълнени проекта в страната ще бъдат призирани с предметни награди-видеокамери, фотоапарати и др техника. По самата реализация обаче не е предвиден нито лев, призна координаторката Таня Денева. Тя, заедно с класната на 5 „В“ Евгения Вълчева, водеха 14 ентусиазирани ученици, които раздаваха листовки и диплянки по главната хасковска улица Сан Стефано. Обкичени с разноцветни балони с надпис „Живот без тютюнев дим“, те агитираха каки, батковци и родители, да спрат с тютюнопушенето и осигурят чисто бъдеще за своите деца. Макар че са си платили целия инвентар, малчуганите щедро го раздаваха на минувачите.

Следващата акция на учениците от „Смирненски“ е за първа пролет 22-ри март. Преди това се организират много беседи с родителите, с цел да ги убедят да не пушат в къщи.

Г.Христов

5-класниците на "Смирненски" раздаваха усмивки и диплянки
Никой не отказваше минутка на чаровните дечица
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини