От х:

Днес в x:

28-годишен умря от грип. Преглед на регионалния печат

"28 годишен почина след тежък грип" съобщава "Хасковска Марица" във водещо заглавие. Починалият е бил млад мъж от Харманли. Тежката инфекция се е получила, защото се е самолекувал в къщи. Когато отишъл на лекар вече било късно.  Бил транспортиран до Хасково в сряда и същата вечер бил поставен на изкуствено дишане в ОАРИЛ. Въпреки усилията не могли да го спасят.

Лекарите отдавна предупреждават срещу самолечението. Самият грип убива много рядко, но усложненията могат да са фатални особенно, след като имунитета на населението е подкопан заради върлуващите епидемии от грип и хепатит.

"Проверяват фалшив ли е подписът на кмета за Кенана". Това е искането на Андрей Андрее,в който от вчера съди общината, задето искат да му вземат рестонарнта. Андреев настоява че когато купувал ресторанта през 1997-ма година, го купил заедно с прилежащата лятна градина и езерото. Общината обаче има планове сега да възстанови езерото и района около него. За само 6 месеца кадастралната карта на местността се променя 4 пъти и имота на Андреев е все по свиван. Всичко тръгва от едно заявление на общината/ и кмета/ до службата по Геодезия, картография и Кадастър.

"Еврокомисар на визита по границата" Пак ще ни проверяват дали сме готови за Шенген. Сега пристига еврокомисар Сесилия Малмстрьом.

"Оскверниха клуба на Гунди в центъра на Хасково". Апаши откраднали част от експонатите в затворения вече клуб "Фен" където заклети левскари бяха подредили кът за Гунди.

Извинете ама всички обрани къщи и домове, осквернени ли са?! Или мястото където има снимки на Гунди е църква? А неговите подписи-светиня? По добре да се обърнем към хриситянското в себе си, вместо да си създаваме нови идоли.

"Безнетна Република- гювеч за преброителите" водещо заглавие в "Новинар Юг". Повече от 1/3 от хасковлиите се преброиха по интернет. Голяма част от оставащите проценти са в Република. Преброителите за този район имат късмет-ще им бъде платено по 1.40 за преброен. Там където е минало електронното преброяване, ще се плаща само по 80 стотинки на човек.

Ето, че и от ромите имало файда.

"2-ма лекари плащат за малолетни майки". Двама гинеколози от Димитровград са глобени между 1000 и 2000 лева задето не са предупредили службата за закрила на детето че в АГО-то раждат малолетни родилки. Според закона когато родилката е малолетна, трябва да бъде уведомен компетентния орган. Гинеколозите обясняват, че това е станало в събота и неделя, родилките им дошли, родили и си заминали. Тоест какво могат да направят те, да не ги изродят ли?

Според статистиката в Димитровград за миналата година е имало 46 непълнолетни родилки, като 2 от тях са били на 13 години, 5 на 14 и 10 на 15 г.

"От 3 до 6.5 млн лева за онкодиспансера от ЕС" Тоест толкова може да бъде финансиран проект, ако той бъде подаден по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 година. От 31-ви януари се откри процедурата по прием на документи.

"Лора изгърмя с 500 лв за пушене, огелпили табелата" Уж заведението щяло да бъде за непушачи, ама на вратата има табела за пушачи. Заведението не е преградено, както е изискването по закон и т.н. "Лора" стана поредната жертва на Никотиновата полиция, радващото е че част от заведенията вече се нагодиха към изискванията.

"Пожар опече 16 300 пилета" водещо на криминалната страница. Изгоряла птицеферма с бройлери в село Долно Черковище. Тя била на двама бизнесмени от Харманли. Въпреки съмненията за умисъл, палежът е тръгнал от печка с твърдо гориво.

Това бе по-интересното от местната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини