От х:

Днес в x:

Фирми, готови да наемат хора с увреждания

Валентин /в дясно/ се надява скоро да започне работа, преди дни той завърши курса за ремонт на битова техника

Четири димитровградски фирми, специализирани в шивачеството и търговията се отзоваха на покана на Социалното предприятие в Димитровград да посетят Деня на трудовото посредничество. От ноември миналата година в СУПЦ-Димитровград се осъществява проект, който дава професия на 22 -ма самотни родители или лица с трайни увреждания. Те вече приключиха обучението си по шивачество и ремонт на битова техника и са готови да започнат работа.

Днес потенциални работодатели се срещнаха със завършващите. Сред поканените бе и собственичката на фирма за производство на спално бельо в Димитровград Галина Генева. Тя заяви, че в момента не търси работнички, но при първа възможност е готова да наеме две шивачки от завършилите курса в социалното предприятие. Бизнесдамата разгледа ушито от жените спално бельо и бе доволна от качеството на изработката.

Галина Генева е собственик на фирма за производство на спално бельо

"Идеята е социалното предприятие да заработи като общинско и потребителите да се включат активно в производството на детско и спално бельо", каза кметът на общината Стефан Димитров, който също уважи деня на трудовото посредничество. По думите му произведеното от тукашните шивачки ще отиде в социални домове в Хасково и Харманли и в детска градина в Симеоновград.

Кметът Стефан Димитров и директорът на Хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева уважиха деня на трудовото посредничество

162 828 лв. е стойността на проекта по който е създадено Социалното предприятие, припомни управителят Таня Гьокова. Продължителността му е 16 месеца, а финансирането е от Европейския съюз.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини