От х:

Днес в x:

Страх лозе пази: Всички с винетки и то надписани

Колите бяха изрядни

Ден след изтичането на старите винетки, всички проверени автомобили из хасковско бяха със подновени стикери, показа съвместна проверка на КАТ и Haskovo.net. Патрулът ни бе на входа на село Клокотница край разклона за Каснаково. „Жертви“ станаха половин дузина произволно избрани автомобили. Най сериозното прегрешение на повечето бе... липса на годишна автомивка.

Винетните стикери си бяха на местата, като в мнозинството от случаите бяха само по един на панорамното стъкло. Тоест шофьорите чинно бяха изчегъркали старите, въпреки че това изискване ще е валидно от 2012 година.

Винетките бяха и надписани, макар и годишни. Заради не влезлият още в сила закон за движение по пътищата, годишните стикери са редовни дори и в тях да не присъства саморъчно вписан номерът на автомобила. На това условие трябва да отговарят само седмичните и месечни винетки.

Под мотото „парен каша духа“, шофьор на тежкотоварен камион започна предварително да се оправдава че не тежи повече от побитият на разклона за Каснаково пътен знак за МПС до 20 тона. Не бил натоварен и тежал само 18. Возилото бе от тези, които повсеместно се глобяват край Ябълково, въпреки ограничението за МПС не по-тежко от 10 тона. Заради това ябълковци излязоха на масиран протест в края на миналата седмица и извоюваха обещанието, тази практика да престане. На въпроса, продължават ли да минават оттам камионите, водачът на самосвала демонстрира дипломатично незнание и облекчено натисна газта в посока Хасково.

Г.Христов

Документите също
На някои им липсваше само..автомивка
На този камион винетките бяха най-малкият му проблем
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини