От х:

Днес в x:

РЦЗ превзе РИОКОЗ

Соня Димитрова

Директорът на бившият Регионален център по здравеопазване д-р Соня Димитрова е новият началник на регионалната здравна инспекция. Тя вече няма да се казва РИОКОЗ, а РЗИ и е резултат от сливането на двете структури. Щатната численост се запазва-122 души, въпреки че цялата дирекция по хранителен контрол/КХОХ/ заминава на Кърджалийска, където ще се слее с ДВСК в новосформираната „Агенция по храните“. Щатът обаче се попълва от идващите от РЦЗ кадри. „Никой от работещите досега с мен няма да бъде съкращаван“ сподели Димитрова. От РИОКОЗ очаквано отпадат 7 щата, главно в лабораториите.

Досегашният директор на РИОКОЗ д-р Делчо Янев остава заместник -директор. Досегашния секретар пък, д-р Ели Ташева ще се конкурира с д-р Гоговски от РЦЗ за мястото в общата структура.

За сливането се говореше отдавна, но реализирането му се забави заради късното влизане на закона на второ четене в парламента. Това в крайна сметка се случи в средата на януари, а стартът на реформата бе насрочен за 1-ви февруари.

Изборът на Соня Димитрова се възприема донякъде като изненада, като се има предвид 19 годишният стаж на д-р Янев в системата. Същевременно, Соня Димитрова смени д-р Владимир Гончев начело на РЦЗ едва миналата година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини