От х:

Днес в x:

БСП: Хасково е на автопилот

„Хасково е на автопилот. Липсва управление. Кметът прави едно, общинските съветници са контра. Тази политика води до финансов колапс на общината“.

Това заяви на брифинг днес лидерът на БСП Хасково Иван Станчев. Местните социалисти на практика са отстранени от участие във властта, след като свалиха доверието си от двамата си общински съветници - Наталия Любенова и Иван Недев.

Червените искат отговори на няколко въпроса, преди да се гласува бюджетът на общината за 2011 година. „На колко възлизат неразплатените задължения на общината към фирми и кои са те? Какво е положението с кредита от 20 млн. и колко остава за плащане? Какви са планираните приходи за 2011-а и за какво ще се харчат?“

БСП Хасково настоява да се публикуват изпълнените, но неразплатени договори с фирми-изпълнителки, за да се види за какво са натрупани тези задължения.

„По закон един месец преди гласуването на бюджета на общината, той трябва да бъде представен пред обществеността за обсъждане“, поясни Станчев. По думите му обаче нямало дори заявено намерение за това, а вече изтича срокът, в който трябва да се гласува новият бюджет.

По въпроса за противопоставянето между кмет и Общински съвет Станчев попита: „Какво обединяваше досега общинските съветници зад кмета, и какво ги раздели?“ Сега всичко се прави напук и се показват мускули, а това е във вреда на гражданите, смята червеният лидер.

От БСП Хасково настояват да се разработи нова стратегия за развитието на общината до 2020 година. Освен това те искат и незабавно да се изработи общ устройствен план на града, за да се прекрати досегашната порочна практика за работа на парче.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини