От х:

Днес в x:

БСП твърдо "за" паметника на Съветската армия

Паметникът на съветската армия в София, който местната аднимистрация поиска официално от столична община не трябва да се разрушава. Такава е позицията на тукашната организация на БСП, коментирана на пресконференция днес.

Според шефът на предизборния щаб на червените в Димитровград Тодор Тодоров паметника е културно-историческа ценност с голямо значение за световната история. "Съветската армия имаше решаваща роля в разрушаването на хитлеризма, който целият свят осъди. Затова и паметника трябва да остане", казаха от БСП.

Местните социалисти се готвят и за предстоящите на есен избори. Вече е сформиран предизборния щаб, готвят се критерии за номинации за общински съветници, селски кметове и градски такъв. Според червените, тяхната кандидатура ще е разпознаваема и ясна. Това означава човек, доказал се в професионален, обществен и личен план, но и с опит в управлението.

Последната дума ще имат организациите по места, който ще предложат кандидати, а те ще бъдат съобразени с критерийте на централно ниво.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини