От х:

Днес в x:

Съдът отмени продажбата на Хирургичния блок, не бил на общината

Недовършеният хирургичен блок

Хасковският административен съд отмени решението на Общинския съвет, с което недовършената сграда на така наречения Хирургически блок, се обявява за частна общинска собственост. Преди това ОбС бе приел други две решения с които утвърди пазарната оценка на 9-етажната сграда – 9 746 093 лева, и стартира процедура за продажбата на имота.

Тези решения на ОбС бяха спрени и оспорени в съда от областния управител Румен Данев. След пространно обследване на обстоятелствата съдът стига до извода, че процесната сграда не е собственост на община Хасково, а на МБАЛ. Поради това не може и да се обявява за частна общинска и да се продава. Което от своя страна пък обезсмисля и приетата пазарна оценка.

Първите две решения на ОбС за Хирургичния блок са от 30 октомври 2010 година. С едното се приема пазарната оценка на имота. Съдът го обяви за нищожно. Другото решение, с което се упълномощава кметът Георги Иванов да води преговори с държавата за продажба на общинския дял от акцинерното дружество МБАЛ Хасково, възлизащ на 6.81%, магистратите оставиха без разглеждане. Мотивът им е недопустимостта на жалбата на областния управител.

Решението на хасковския административен съд може да бъде обжалвано пред ВАС.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини