От х:

Днес в x:

4 деца станаха майки. Протестът на тютюнджиите режисиран. Преглед на печата

4 деца станаха майки, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Става дума за непълнолетните родилки в хасковското АГО. Две от тях били едва на 15 г. Темата е разработена подробно на 7 страница – „Деца раждат деца на конвейер”. Етническото съотношение е  1:2:3. На всяко родено българче се падат по две турчета и три циганчета.

Дончева натопи Хасково в СРС скандала „Танов”, акцент над главата на вестника. Устатата ексдепутатка обяви, че Танов се закачил на СРС-та, които са били прехвърлени от София в Хасково.

4 нови специалности в 3 училища, друг акцент от първа страница. Това станало ясно при вчерашното обсъждане на план-приема за гимназиите.

200 лева глоба за Бойковия сом, акцент от 2-ра. „Бойковия сом” е хванатият в Марица и отнесен на премиера като благодарност за надлеза край Сталево. Според инспекторите от ИАРА обаче той бил бракониерски, с акт до 200 лева гърми Дойчо Господинов, който според кмета Мърфи го бил хванал с въдица.

ДПС яхна тютюнджийското недоволство, репортаж от вчерашния протест на 6 страница.

Темата е водеща за „Хасковска Марица”. Заглавието е „6000 тютюнопроизводители излязоха на режисиран протест”. Репортажът е на 4 страница. Според изданието изгладнелите земеделци били водени за носа от активисти на ДПС.

Списъците с преброители фрашкани с държавни служители, друг акцент от първа страница. Безработна висшистка се жалва в редакцията, че не била сред одобрените за преброители и тя не може да си обясни по какви критерии е станал избора. От общинската комисия пък лаконично коментират, че били спазили инструкциите на Националния статистически институт.

5 нови паралелки след 7 клас, информира на 2-ра изданието. Актуалните специалности, като митничарската например, дърпат ученици в професионалните гимназии.

Меричлерци бранят Емо Г. в Страсбург, акцент от 3-та. Екоактивисти от Меричлери вчера поискаха също да бъдат привлечени като лъжесвидетели, след като Емил Георгиев бе осъден за клевета. Екологът бе признат за виновен в клевета и глобен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. На спортните страници – нищо интересно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини