От х:

Днес в x:

Съкращават РИОКОЗ с 1/4. Новия шеф-мъгла

Настоящият директор Делчо Янев не сподели плановете си

Щатът на РИОКОЗ ще бъде съкратен от 122-ма души на 100, потвърди директорът на здравната инспекция д-р Делчо Янев. Съкращаването е в резултат от гласуваните от НС на 12-ти януари промени в здравеопазването. Според тях, РИОКОЗ се закрива, вместо него ще има РЗИ/регионална здравна инспекция/ Последната ще бъде сформирана като към остатъкът от РИОКОЗ-овете се добавят РЦЗ-тата/районен център по здравеопазване/.

22-мата души които напускат първоначално, са от дирекция „Контрол над хранителните обекти“. Тя се присъединява към новосформираната агенция по Храните. За нея се знае само че ще е „някъде“ на кърджалийска, вероятно в административната сграда на РВМС. Човек от санитарите ще оглавява Агенцията. Очаква се до края на месеца да започне преназначаване на инспекторите от ХЕИ. Колко обаче ще останат на работа не е ясно, щото няма никакво щатно разписание.

Тия които остават в сградата на площад общински, са Дирекция Опазване на общественото здраве, която тази година основно ще мори пушачите и хранителните и питейни заведения. Числеността му е повишена от 7 на 9 души. Очаква се приблизително да се запази и структурата на дирекция „Контрол над заразните болести“. За да се избегнат големи съкращения, ще бъдат премахнати всички незаети към 1-ви януари щатове. Въпреки това, още 7 реални физически лица ще бъдат съкратени. С което щатът на бившето ХЕИ ще падне под 100. Колко ще дойдат от РЦЗ е пълна мъгла. В такава тъне и въпросът, кой ще оглавява новата структура. В стил Н.В. Симеон 2

настоящият директор Делчо Янев обяви-ще научите когато му дойде времето. После заговори като Конфуций-животът е пълен с превратности, много неща могат да се променят, никой не знае...

Слуховете че настоящият директор ще се пенсионира не са верни-има още години до пенсия. По неофициални източници, той ще е единият кандидат, но има и други, които са външни на системата. Включително и от София.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини