От х:

Днес в x:

Правят супермодерна лаборатория в Езикова гимназия

Учителката по физика Стефка Иванова показва как изглеждат кабинетите преди ремонта

Лаборатория оборудвана по последна дума на техниката ще започне да се изгражда в края на януари в димитровградската езико гимназия. Към нея ще бъдат пригодени и три кабинета по биология, химия и физика, които заедно ще направят център за природни науки. Проектът е на фондация "Америка за България" и е на стойност 178 500 лв., обясни директорът на гимназията Красимир Кръстев. Част от сумата - 137 000 идват от фондацията, а останалите ще осигури общината и местни фирми.

Това е първият подобен център за природни науки в Хасковска област, разказа преподавателите в Езиковата. Подготовката за проекта е отнела няколко месеца, защото изискванията на фондацията са железни. За всяко нещо, което ще се закупува като ремонт и оборудване е нужен сертификат за качество, разказа и помощник -директора Димитър Тодоров.

Очаква се ремонтът на трите кабинета и лабораторията да отнеме 7 месеца. По предварителни разчети се очаква природният център да бъде открит в средата на юни 2011 година. В него след предварителен график занятия ще провеждат и деца от всички училища в общината, категорични са от ЕГ д-р "Иван Богоров".

Ръководството на училището събра журналисти, за да им разкаже за начинанието
Кабинетът по биология ще стане неузнаваем след ремонта

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини