От х:

Днес в x:

Шалапатов най-сетне успя да осъди кмета Иванов за клевета

Димитър Шалапатов

Хасковският районен съд днес призна кмета на Хасково Георги Иванов за виновен в разпространяване на клеветнически твърдения по адрес на бившия общински съветник Димитър Петков – Шалапатов. Градоначалникът бе осъден да заплати 2500 лева глоба, както и 3000 лв. обезщетение за Шалапатов. Решението на районния съд може и вероятно ще бъде обжалвано в окръжния.

Делото бе образувано по жалба на екссъветника, който се почувствал обиден от кметско изявление на брифинг през лятото на 2009 година. Тогава Георги Иванов обяви, че Шалапатов е подал документ с невярно съдържание, декларирайки, че е внасял осигуровките си. Случаят замина в прокуратурата, която обаче след проверка прекрати производството, защото се оказа, че осигуровките са били плащани.

Между кмета Иванов и екссъветника Шалапатов тече ожесточена съдебна битка от няколко години. Друг казус, за който се съдят, е за „мишоците“. След едно от поредните съдебни заседания, на което Шалапатов не се яви, кметът бе заявил, че достойните хора не се крият като мишоци, а идват в съда. След отсъждане в полза на кмета, папките с „мишоците“ тръгнаха по етажите на Темида и все още са етап „обжалване“.

Тодор Кръшков





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини