От х:

Днес в x:

ГЕРБ Хасково брани офиса си във Върховния съд

Офисът на ГЕРБ в малкия Бизнесцентър

ГЕРБ Хасково обжалва решение на местния административен съд, който в понеделник реши, че партията трябва да напусне офиса си в сградата на малкия Бизнесцентър. Хората на Бойко Борисов бяха поискали от съда да спре предварителното изпълнение на заповед на кмета Георги Иванов, с която им се нарежда да освободят помещенията до 3 януари. Хасковският административен съд обаче отхвърли искането им. Предварително изпълнение означава, че дадено нареждане, оспорено пред съд, може да бъде изпълнено преди магистратите да се произнесат по спора по същество.

Сагата започна в края на лятото, когато по предложение на кмета Общинският съвет гласува офисите на първия етаж на малкия Бизнесцентър да се обявят за продажба. В края на октомври градоначалникът уведоми с писмо ГЕРБ, че договорът им за наем не може да бъде продължен, тъй като помещенията ще се продават.

Междувременно обаче ситуцията в ОбС се промени и кметът Иванов остана без дотогавашното си мнозинство, което го подкрепяше безрезервно. Новото мнозинство отмени решението за продажба. Прословутото решение бе атакувано и от областния управител пред хасковския адмнистративен съд. В средата на декември магистратите го отмениха като незаконно с мотива, че общината е съсобственик на имота и не може да се разпорежда с него еднолично. Останалите съсобственици са хора с реституционни претенции към сградата, които не са били удовлетворени. Съдебното решение обаче не е влязло в сила, чака се да изтече срокът за обжалване.

Сега пък ще се чака решение на Върховния административен съд, който да се произнесе по жалбата на ГЕРБ Хасково. Спорен юридически е въпросът дали през това време изпълнението на кметската заповед се спира или градоначалникът може да изхвърли оттам ГЕРБ.

Според зевзеци кметът Иванов би могъл да поиска съдействието на полицията и да извади принудително областната централа на управляващата партия от офиса им, стига да успее на намери полицаи, които да посмеят да го направят.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини