От х:

Днес в x:

Социалното предприятие в Димитровград чака гости

Обучението в Социалното предприятие към СУПЦ-Димитровград започна през лятото

Ден на отворените врати организират социално предприятие към СУПЦ - Димитровград. На 5 януари от 14.00 до 16.00 часа всеки желаещ може да види докъде е стигнало обучението на 22-мата потребители от рискови социални групи. Инициативата стартира в края на юли тази година и е по линия на програмата за Развитие на човешките ресурси. Общата стойност е 163 000 лв.,като работата на социалното предприятие в димитровград ще продължи 5 години.

Лицата от рисковите социални груп се обучават по шивачество, ремонт на битова техника, както и трудово посредничество близо 16 месеца. В момента шивачите вече се занимават с практика и изработват спално бельо, а ангажираните с ремонт на битова техника приключват теоретичното си обучение.

В курсовете са обхванати самотни родители, хора с увреждания и такива от малцинствата. Целта е да се подобри качеството им на живот и да се преодолее социалната изолация в която са изпаднали, припомниха от ръководството на Социалното предприятие.

Официални гости на деня на отворените врати на 5 януари ще бъдат представители на различни фирми като евентуални работодатели на курсистите в предприятието, хора от неправителствените организации, граждани.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини