От х:

Днес в x:

Лятното кино на Кенана отива под булдозерите

Лятното Кино вече няма да бъде кино

Открита е процедура по събаряне на масивния киноекран на лятно Кино Кенана. Обектът е определен за незаконен от Държавния строителен контрол и подлежи на премахване. Заедно с него трябва да се елиминират масивната ограда, тоалетната и барплотът в заведението. Те също са незаконни. Самата сграда, бивш ресторант, е частна собственост, но постройките извън нея са върху общинска земя за която няма разрешение. С такъв мотив преди няколко години бяха сложени кепенците на киното. То обаче продължи да функционира, включително и това лято, свидетелстват съседи от вилната зона на Кенана. Явно обаче часът на киното е ударил и следващото лято ще мине без филми на открито за хасковлии.

Общо 28 обекта подлежат за премахване, като за някои са връчени покани за доброволно премахване. В списъка на ДНСК фигурират 5 жилищни сгради в Хасково, две надстройки на жилищни сгради, плюс две масивни едноетажни сгради. „РДНСК не са ни предоставили информация за кои точно сгради става въпрос. 680 постройки в Хасково чакат узаконяване, нищо чудно да има и незаконни“ коментира бившия шеф архитектура към общината и настоящ замкмет Нели Станева.

В отчета на ДНСК за Хасково има и любопитни моменти. Строителния контрол обявява за незаконен масивен санитарен възел към хасковска автоморга. Според екоинспекцията-няма незаконни гробища за автомобили в Хасково. Тоест автоморгата е законна, но клозетът и-не. Още един санитарен възел трябва „доброволно“ да бъде съборен.

Последните заповеди са от 30-ти юни тази година. Касаят събарянето на незаконни огради, плюс втори етаж на два самостоятелни жилищни обекти.

Г.Христов

Масивният екран ще бъде съборен...
Оградата около бившата лятна дискотека зад сградата също трябва да бъде срината
Според мнозина, упадъкът на Киното започнал след изрисуването на тези символи на политически партии
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини