От х:

Днес в x:

40 хил. лева решават проблема с отровената вода

86 годишна баба Добра от Татарево пълни вода от хасковската водоноска

40 хиляди ще решат проблема с арсена във водата на димитровградските Меричлери и Великан. Толкова струват филтри които могат да бъдат монтирани бързо. На принципа на озонирането, те прочистват водата от вредното вещество. Това предложил управителят на хасковското ВиК инж. Петър Стойчев на колегата си Станимир Евтимов от ВиК Димитровград. Вчера Евтимов анонсира че спасението от арсена в бъдеще, е изграждането на водопровод. Той обаче струва много пари. Новите филтри пък могат да бъдат доставени и монтирани още следващата седмица.

Още днес пък е решен проблема с арсена в минерално банското село Татарено. Там нормите бяха по-малки от меричлерските-едва 17 микрограма на литър. Въпреки това днес хората от селото си пълнеха тубите от водоноски, доставящи живителната течност от Хасково.

Днес два екипа на ВиК-Хасково правят байпас от захранването на Минерални бани към Татарево. Чистата вода ще потече от утре и ще замени замърсената с арсен вода от собствения водоизточник на селото.

Алтернатива на водоподаването от Минерални бани, е вода от кладенеца в местността Щъркелите. Наскоро обаче помпената станция там е била окрадена. Освен това водата първо трябва да се изследва от РИОКОЗ, докато водата от Минерални бани е проверена.

Г.Христов

Жителите търпеливо се редяха на опашка
Инж. Каракехайов показва къде ще се прави байпаса на водопровода в Минерални бани

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини