От х:

Днес в x:

Търсят безработни за шефове на общински фирми

Обявяването на конкурсите и условията зависят от ОбС

Една от декларациите, които трябва да подпишат мераклиите за управители на общинските дружества „Обреден дом“ и „Тролейбусен транспорт“ е, че кандидатът ... „ не работи по трудов договор“. Изискването е записано под номер 2.9.7 в списъка с условията. Останалите изисквания са в зависимост от спецификата на всяка от фирмите.

Седем конкурса за управители на общински дружества ще се проведат в Хасково, ако следващия петък Общинският съвет одобри докладната записка от кмета Георги Иванов. Освен за „Обреден дом“ и „Тролейбусен транспорт“ шефове ще се търсят и за общинските медицински лечебни заведения. При тях обаче няма изискване да не работят по трудов договор.

Текстът на докладната записка е изготвен от шефката юридическия отдел на общинската администрация Петя Бостанджиева. Тя обаче отказа да коментира абсурдното изискване.

Според запознати с тънкостите на бюрокрацията това условие е вписано, за да бъдат утвърдени досегашните управители. Те не са назначени на трудов договор, а с договор за възлагане на управление, т.е. отговарят на условието. От текста на докладната става ясно, че всеки един управител на общинска фирма получава възнаграждение в размер на 400 процента от средната брутна месечна заплата в управляваното от тях дружество.

Според Таня Стойнова, зампредседател на ОбС и шеф на комисията по обществен ред и законност, изискването кандидатът да не работи по трудов договор вероятно е недоглеждане от страна на адмнистрацията. Според нея такова изискване би следвало да се постави към човека, който е спечелил конкурса, т.е. ставайки управител на общинска фирма, да не работи на друго място. Но е абсурдно да се иска от всички да са безработни, за да могат да се кандидатират.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини