От х:

Днес в x:

Марчев: Емо, да си ме виждал да целувам ръка на кмета?

Златко Марчев

„След няколко месеца в този Общински съвет може да стане много весело, ако кметът преосмисли решението си да не се кандидатира за следващ мандат. Тогава тези, които някога му се подмазваха и целуваха ръка, ще хванат радикулит от новите поклони“. Това заяви от трибуната на ОбС Хасково Емил Георгиев. Изказването му бе по повод сформираното ново мнозинство и предложението след тригодишно отсъствие в постоянните комисии да влязат общински съветници от ГЕРБ и ДПС.

Очевидната многобройна подкрепа за прекрояването на властовите позиции в Съвета предизвика Емил Георгиев да ги нарече „перестройчици“. „Това, което става днес тук, е политически канибализъм“, допълни Георгиев.

„Емо, ти кога си ме виждал да целувам ръка на кмета“, избухна водачът на бунта в ОбС Златко Марчев. „Не съм те назовал по име. Ако се припознаваш в думите ми, си е твой проблем“, отвърна Георгиев.

„Това е хубав ден за хасковската демокрация“, обяви от трибуната Себахтин Исмаил, шеф на групата съветници на ДПС. Той обеща подкрепата на групата си за предложените промени в постоянните комисии. „Досегашното мнозинство бе скрепено от омразата към ДПС. След три години усилия това вече ще се промени“, допълни Исмаил.

Думите му провокираха Красен Ангелов да вземе думата и да предположи, че отсега нататък пък новото мнозинство ще бъде скрепено от любовта към ДПС.

Съветниците от ГЕРБ, които са вносители на предложението за новия състав на комисиите, запазиха дискретно мълчание по повдигнатия спор.

При гласуването, както се очакваше, се оказа, че против са нула съветници. 27 гласуваха „за“, 7 - „въздържал се“.

В някои от тях бяха направени персонални промени, но като цяло комисиите запазиха броя на членовете и ресорите си. Според решението в двуседмичен срок председателите им трябва да свикат заседания и приемат правилник за работата им.

На днешното заседание на ОбС стана ясно още, че е сформирана нова група общински съветници - ЕПОС. Съкращението означава "Екологично-патриотичен обществен съюз". В него влизат Емил Георгиев, Анюта Лозева, Георги Майоров и Живко Архондев.

Тодор Кръшков

Емил Георгиев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини