От х:

Днес в x:

Прокуратурата: На язовир "Ивайловград" е пълен батак

Елена Катранджиева

Смятам да прекратя проверката за незаконните постройки край язовир „Ивайловград“, съобщи за Haskovo.net днес обвинителят от окръжна прокуратура Елена Катранджиева. Когато гръмна скандала с „веселото село“ Ставри Димитрово, тя бе натоварена със задачата да установи дали има виновни длъжностни лица за продължавалото с години беззаконие в чашката на язовира.

„Виновни лица несъмнено има, но е невъзможно да се установи кои точно са те“, обясни Катранджиева. По думите й през годините са се сменили много главни архитекти, директори на Строителния надзор, областни управители, чиновници. „Един е започвал да прави нещо, друг не го е довършвал... Батакът със строителството на брега на язовира е пълен“, призна тя. Според справките, получени в прокуратурата, край язовира имало сгради, строени още през 70-те години на миналия век.

Елена Катранджиева е запознала главния прокурор със становището си при посещението му вчера в Хасково. Борис Велчев се съгласил с нея. Според него съответните институции трябвало да си свършат работата, а не да прехвърлят всичко на прокуратурата.

Според Катранджиева обаче разрушаването на постройките едва ли ще стане по-рано от две години. Почти всички заповеди за събаряне са обжалвани. Първо трябва да се произнесе административният съд в Хасково, после, при евентуално обжалване - Върховният, а тази процедура със сигурност ще отнеме много време.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини