От х:

Днес в x:

Общината затри спорта, сега ще го спасява. Работник отблъсна гангстери с лопата. Преглед на регионалния печат

Общината затри спорта, сега ще го спасява, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Коментарният материал е на цялата 5 страница в броя.

Гимназисти учат втора година в бараки, друг акцент от първа страница. Става дума за училището в Ивайловград. Заради свлачище сградата на школото е опасна.

Смениха хората на Марашев на митницата, пише още вестникът на първа страница. Омахани са началници на смени, както и шефове на пунктове.

Дават на прокурор отказа за административни услуги, водещо заглавие от 2 страница. Наредбата, с която се задължаваха чиновниците първо да проверяват гражданите за висящи задължения към общинската хазна, е отменена от съда още през 2007 година. Въпреки това практиката продължава до днес. Прокуратурата ще бъде сезирана от областния управител.

Биха шута на шефката на бежанския център, акцент от 3 страница. Става дума за Иванка Дякова, която нямала офис, но имала служебна кола и телефон. Тя получавала по 1000 лева заплата на месец.

Едва 8.3 процента от средствата по оперативни програми са платени, заглавие от 4 страница. Повод за публикацията е дискусията с министър Томислав Дончев в петък в Хасково, на която той призна за тромавата администрация, както и за множество неуредици при усвояването на европарите. Решението е в кандидатстването по електронен път. Министърът се надява това да стане до година две.

Началник Малева бори престъпността с твърда ръка в кадифена ръкавица, акцент над главата в „Новинар юг”. Материалът за шефката на полицейския участък в Симеоновград е на 4 страница.

За 3 месеца – 1 направление, водещо заглавие от първа страница в броя. Изчислението е на шефа на общопрактикуващите лекари в региона д-р Николай Николов. Сметката показва, че един здравноосигурен пациент може да разчита на 3 или 4 направления за специалист годишно.

Чакат Бербатова в Хасково днес, пише още на първа страница. Майката на Димитър Бербатов – Маргарита, ще открие днес футболното игрище в гимназията по дървообработване. Съоръжението бе изградено със средства от фондацията на звездата на „Манчестър Юнайтед”.

Неузаконени от „Орфей-3” скочиха срещу безводието, водещо заглавие от 2 страница. От две години къщите в района са без вода, въпреки, че собствениците със свои средства са изградили преди време водопровода. Според ВиК нямали акт 16.

Работник отблъсна с лопата гангстери, водещо на 3 страница. Апашите атакували газстанция „Олимпик” в Димитровград, но работникът им се опънал с лопата в ръце. Потрошен е, но без опасност за живота.

Казусът „Хасково-2” пред ВАС, акцент на спортната страница. Думите са на Красен Ангелов, който допуска, че ще се обжалва решението на хасковския административен съд, но казва още, че ще се търсят и други решения.

Как културно бихме австрийците, репортаж от пътуването на хасковската агитка на ЦСКА до Виена. „Тази година на мач, догодина – на опера”, завършва материалът. Почти като обещание, почти като извинение.

Николай отново на върха в турския „Дансинг старс”, акцент от 12 страница. Николай Манолов води класацията, но Павлина изостава заради калпав партньор. Но тук по-интересното е друго. Клуб „Гранд” на Павлина и Николай бе изхвърлен драматично от залата им в Младежкия център преди няколко месеца. Танцьорите обаче покоряват световните сцени. Григор Димитров бе принуден да отиде във варненски клуб, откъдето се изстреля към върховете на световния тенис и дори триумфира на емблематичния „Уембли”.

Така че воплите за останалите 35 спортни клуба в Хасково, които може да останат без бази, може и да са смешен плач. Очертава се интересна тенденция – отхвърлени вкъщи, приети по света. Световните терени ги очакват.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини