От х:

Днес в x:

Контрабанда за 1.35 млн. лв., свобода срещу 18 бона

Анна Наленч и Здислав Марчиняк в съдебната зала

34-годишната полякина Анна Наленч и 55-годишният й сънародник Здислав Марчиняк бяха пуснати днес от ареста срещу парична гаранция от общо 18 000 лв. Това стана с решение на окръжния съд. Полякинята получава свобода срещу 10, а сънародникът й - срещу 8 бона.

Анна Наленч е сочена от полицията за организатор на канал за контрабандни цигари. На 1 ноември на ГКПП Капитан Петко войвода бе спипан тир с мандарини, зад които митничарите откриха 180 490 кутии безакцизни цигари. Според полицията стойността на пратката е 1 353 675 лева. Тримата, пътували с камиона, бяха задържани, а по-късно на Дунав мост бе задържана „Тойота“, в която пътували Анна Наленч и още двама мъже. По-късно в ареста останаха само тя и Здислав Марчиняк, който е шофирал тира. Данните на хасковските полицаи сочат, че организатор на закупуването, транспортирането и доставянето на безакцизните цигари от Гърция за Полша е полякинята.

Първоначалното искане на прокуратурата бе за „задържане под стража“, но в хода на процеса обвинителят Павел Жеков промени искането си – мярката за неотклонение на двамата поляци да стане парична гаранция. Причината бе, че Анна Наленч се оказа с високо кръвно, заради което няколко пъти викали Бърза помощ в ареста. Днес в залата жената също припадна и се наложи намесата на лекари.

72-часовият срок за задържане на Здислав Марчиняк пък изтекъл днес в 11 часа. Въпреки това обаче той дошъл доброволно в съда.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини