От х:

Днес в x:

Дарданелски трус буди хасковлии. Преглед на регионалния печат

"Дарданелски трус буди рано вчера"-водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". Земетръсът, чийто епицентър бил в Турция, се усетил най-вече в панелните блокове. Всички прозорци в Орфей светнали, разказват очевидци. Трусът обаче не се повторил и паникьосаните хора не излезли на улицата. Според шефа на българския геофизичен институт, турското земетресение и това в Сърбия, което взе две жертви, са неприятно съвпадение.

"Кеворкян жали скобата", челно заглавие във вестника. Кеворкян е джипито д-р Оник Кеворкян. Щял да води дело в съда заради платените 18 лв от закопчаването на колата му със скоба.  Мотивът на докторът сме го чували вече стотици пъти-спрял но не видял инкасатор и затова не платил за "синята зона". Забавил се само 10-15 минути и намерил колата си със скоба. Дословно същото оправдание вадят и вдигнатите със паяк, само че там  са 5 минути. Както се казва нищо ново под слънцето.

"Училището в Бряст с яребици вместо с деца". Пътепис за димитровградското село. Любопитката е, че затвореното от 30 години школо се използва находчиво от местната ловна дружинка. Там тя развъжда яребици и кеклици.

"Прибират 31 сирачета в 9 центъра". Това гласи новата социална стратегия за областта, която ще се прилага от 2011 година.

"Акция светлина прати трима в ареста за дрога". Трима младежи били спрени щото се движат без включени къси светлини, които са задължителни от 1-ви ноември. Полицаите проверили колата и намерили марихуана. Проверила жилището на младежите и намерила още. Каръщина.

"Кръгът "НЕО" лапна още 2 млн.лв общински пари" водещо в "Хасковска Марица". Кръгът НЕО е от димитровградските "Благоустройство и комунално стопанство" ЕООД и "Нео-Титан", като капитала и на двете фирми е на един собственик. Спечелили обществено поръчка за ремонт на 57 улици в града. В общи линии въпросът на статията е, защо те ами не други? И за да не стане много лично това питане, е добавено че кръгът "НЕО" били близки до бащата на сегашния димитровградски кмет и шеф на "Неохим" Димитър Димитров. Подбробности за преплитане на бизнес и власт утре, обещава ежедневникът.

"Искате европейска заплата? Обадете се в "Монолит"! Заглавието е без коментар, но е поставено НАД главата на вестника където по традиция се поставят свърх-важни новини от рода на "Общината фалира", не дай си боже! Ако сте шофьор на международни превози може да прочетете статията на страница 2-ра.

"Прокуратура решава бъдещето на Анна Джурова". Това е шефката на местния строителен контрол, която от три години е знаела за незаконните постройки в чашката на яз. Ивайловград, ама си е траяла. Сега прокуратурата нищи нередностите там, а от заключението и ще стане ясна и съдбата на Джурова.

"Обвинена в контрабанда полякиня припада в съда", водещо на страница 3-та. 34-годишната Анна Малгожата припадна заради кръвно в съда и го омилостиви да я пусне под парична гаранция. Дамата е нарочена за организатор на престъпен канал за контрабандни цигари. Заловена на границата пратка бе за над 1.5 млн лева.

Поредното четмо за Синята зона на страница 4-та: "Синята зона празна, паркираните коли със скоби". В неподписания материал се акцентира, че инкасаторите се крият от водачите, които честно искат да си платят левчето, ама няма на кого. После като си отидат по работата, идват и им слагат скобите, за чието махане всеки се бърка по 18 лв. Само да припомним че инкасаторите формират трудовото си възнаграждение от левчето за паркиране, а не от паяка на общинска полиция. Така че излиза, че тия инкасатори не искат да си заработят заплатата. С идеята да набутат шофьорите с 18 лв! Не че не е логично, просто малко странно.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини