От х:

Днес в x:

Община Хасково срещу спорта. 12-годишна роди, 15-годишна завтори. Преглед на регионалния печат

"Община Хасково срещу спорта", водещо заглавие в "Хасковска Марица". Договорите на спортните клубове за ползване на общинската спортна база изтичат до края на годината. Общината обаче не ще да ги поднови без клубовете да си плащат наеми. Досега спортистите ползваха безвъзмездно базите. Мотивът на общината бил, че след като областният Данев спрял като незаконосъобразно решението за безвъзмездно ОТДАВАНЕ на стадион "Хасково", то не е редно клубовете безвъзмездно да ползват общинсакта спортна база.

Работата е там, че като че ли се размива разликата между отдаване и ползване. В залите "Спартак" и "Дружба" десетки клубове ползват базата, като се редуват. В ОТДАДЕНИТЕ бази се разпорежда само един клуб. Справка-зала Юнак където се помещава само гимнастиката. Ако това е незаконно, общината може да си иска наем от гимнастическия клуб или от Балкански и неговите тенис-кортове. Ползването е друга бира и за там си има закон за физическото възпитание младежта и спорта. В четвъртък кметът събира спортните клубове да им обяснява какво е положението. 36 клуба в Хасково обаче висят.

"Замминистър рязна лентата на асансьор за инвалиди". Това стана в димитровградската езикова гимназия, която е едва 4-тото училище в страната с подобно съоръжение.

"21 годишна с рак на гърдата, вадят бучка и от мъж". Тази болест, както и остеопорозата са едни от най-големите бичове за жените в хасковско. Както се разбира от статията, проблем са и на мъжете.

"Арест за озеленителка изнудвала подчинени" Добринка Христова от "Екопрогрес" искала по 50 лв на месец, за да назначи ромките на боклука. При заплата от около 300 лв това си е изнудване от най-висша проба. В Хасково без рушвет май вече не можеш и на боклука да отидеш.

"Стефан Марашев подал оставка?" от любимите заглавия с питанка. Ще рече, не е потвърдено. Вестникът се позовава на агенция КРОСС. Ходът отварял вратичка на Марашев да остане редови митничар. От Агенция митници помолиха Марашев да напусне като шеф, той обаче отказа, и го подпукаха с дисциплинарна проверка, която продължава и сега.

"Закопчаха за рекет служителка на Екопрогрес", водещо в "Новинар Юг". В добавка към основната информация, са пикантните подробности как Христова наричала подчинените си, как им искала златни обици, случайно намерени на боклука, както и че всяка ромка, отказвала да даде пари била плашена със Сарджев. Шефът на "Екопрогрес" заяви, че ако това е вярно, ще съди Христова.

"12 годишна роди, 15 годишна завтори". Разбира се това се разиграва в хасковското АГО. Случайно или не, то е близо до "Република" откъдето е основния контингент родилки. При такива ситуации/непълнолетна майка/ незабавно се уведомява отделът за закрила на детето. В случая-на децата щото и майката и бебето попадат в тази категория. Най-възрастната родилка в местното АГО пък била 43 годишна.

"Търговци си продават местата за 5 бона" водещо в Новинар-а. Става дума за димитровградският пазар, който е общински. Оттам се кълнат, че няма такова нещо, щото е незаконно. Е, уважаеми шефове на пазара, има. Даже цените са паднали много-5 бона за маса с метален павилион!!! Криза.

"Асансьор сбъдна мечтата на дванадесетокласник". Генади от димитровградската езикова, най-после може сам да се качи до кабинета по физика с асансьорът за инвалиди, който училището построи с помоща на общината и  министерството.

"Решават за обидите срещу Димитровград до 14 дни". Комисията за защита от дискриминация, ще се произнесе по казуса за перхидролените травестити в двуседмичен срок. Искът на община Димитровград е срещу режисьорка от БНТ и пишман професор по история, които публично обвиниха градът че е "сбъркан" и е родина на новите идоли"перхидролените травестити". Това последното може и да е вярно, що се отнася до чалга империята, чието седалище е в бригадирския град, но по-същата логика Холандия е страната на обратните, щото гей-браковете там бяха разрешени.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини