От х:

Днес в x:

Шефът на Свиленградската митница опукан по лично настояване на Бойко

Стефан Марашев

 По настояване на министър-председателя Бойко Борисов, днес ще бъде връчена заповедта за освобождаване на началника на митница Свиленград Стефан Марашев. Заедно с него гърми и началникът на Дирекция национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев

Мотивите за мярката са допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир „Ивайловград”, неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

„ Не ми е ясно по кой мотив ме освобождават“ коментира Стефан Марашев, потърсен от нас за коментар. „Вилата ми в Ставри Димитрово е законна, строена е върху частна земя има всички необходими разрешителни, преминати са всички процедури“. Марашев посочи че в момента върви проверка на Строителния контрол, включително и на неговата вила. Ако всичко е така както казвам, защо ще ме освобождават, чудеше се той. Марашев не прие и формулировката злоупотреба с обществено положение. Според него, тя е заради личностен конфликт с конкретен журналист. Иначе досегашният началник на митницата не смята че хвърля петно върху институцията си. В Ставри Димитрово има само един действащ митничар, той, а бившите са двама или трима. За какво митничарско селище говорим, риторично запита Марашев.

Марашев научил за освобождаването си от медиите. Ако мотивите в заповедта бъдат същите, най-вероятно той ще я оспорва в съда.

През април тази година Стефан Марашев бе възстановен за началник на Свиленградска митница именно след намеса на съда. Той отмени дисциплинарното му уволнение през лятото на 2008.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини