От х:

Днес в x:

Още джаз и един друг джаз

Viola Falb и Christian Wendt от FALB FICTION. Сн.: Панайот Панайотов

В театър “Иван Димов"  Петър Салчев и Kostas Maginas представиха последния си проект The Call. Работата по него е продължила 6-7 години, през които са се трупали впечатления и образи от различни пътувания. Защото Тhe Call е музика, която извиква пейзажи в съзнанието – от ирландски и американски, до балкански, нарисувани с вокал и китара.

Малко по-късно, след 20:30, един друг джаз, млади и силен, оригинален и в продължение на Колтрейн, ни грабна най-неочаквано. Много млади, много добри, много съдържателни бяха австрийците от FALB FICTION. Композициите на Виола Фалб и самата тя със сакса направо наелектризираха публиката. Останалите от групата също. С характер и присъствие ще запомним изпълнението на Herbert Pirker-барабани, Christian Wendt-бас и Pilipp Jagschitz-пиано. Те бяха при нас със съдействието на Австрийско посолство. И заради Димитър Русев, който стои зад Haskovo Jazz вече четиринайсет години.

Тази вечер по традиция джазът е пред Младежки център. Началото е обявено за 18 часа с Маримба акустик проект: Виктор Бенев-маримба, Тодор Бакърджиев-тромпет и Васил Хаджигрудев-бас. След тях ще свирят THE GOLDEN PROJECT: Тони Златанов-пиано и вокал, Емил Пехливанов-ударни, Димитър Шанов-бас. Коцертната програма ще завърши с ECHO QUARTET: Борислав Ангелков-китара, Милена Караджова-вокал, Александър Лозанов-бас и Петър Петров-перкусии. После джазът продължава с  Jam session от 22:30 часа.

Мира Захариевa
Снимки Панайот Панайотов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини