От х:

Днес в x:

КОРЗ като каубои: Ловят коне из Орфей

КОРЗ озаптяват конете пред орфейка с детска количка

Екип на общинска служба КОРЗ влезе в ролята си на контролиращ обществения ред орган и излови 3 безстопанствени коня, които зяносваха градинките пред орфейските блокове 13 и 16. Самите добичета били кротки и не нанасяли щети на паркирани коли нито скачали на хора, разказаха жителите на квартала. Но оставяли изпражнения и паразити в район, в който играят деца. Иначе животинките се появявали периодично там през последните 2 години.

Жители на двата блока позвънили на общинска полиция с молба да прибере безстопанствените животни. 40 минути по-късно дошлите на място репортери не видяха нито едно овластено от закона лице, което да реши проблема. След като журналистите се развъняха на службите, спешно пристигна екип на КОРЗ. Те правели проверки на изхвърлените на Кенана строителни отпадъци, но прекъснали бързо работа и дойдоха на Орфей. Със завидна лекота, двамата служители вързаха животните и зачакаха от Екопрогрес да ги вземат и отведат на хайванпазар. По общинската наредба там се въдворяват безстопанствени животни за една седмица. Ако не бъдат потърсени, се конфискуват. Според служителите от КОРЗ обаче конете специално се взимат бързо от стопаните им, при това без да се оспорва налаганата в случая глоба от 50 лв. Обичайното оправдание на собствениците е, че конете не са безстопанствени, а са скъсали въжетата. Наистина по шиите на животните имаше въжета.

Обичайна гледка пред блок 13 на Орфей

Конска идилия имаше и под блок 16-ти, където живее замкметът Нели Станева. Добре напасло се животно се бе излегнало под тераса на първия етаж, на една ръка разстояние от парапета. Конят не се стресна дори когато момиченце се опита да го погали от терасата. Според офрейци има точно 7 коня, които се появяват на различни места в квартала. Най-често ги водели 2-3 мургави стопанина.

Животно "пазеше" блока и на замкмет Нели Станева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини