От х:

Днес в x:

"Лебеда" продаден. Шеф на СОТ зида пред комшии. Преглед на регионалния печат

"Шеф на СОТ зида пред комшиите си" съобщава вестник "Хасковска Марица". По читателски сигнал вестникът разучава кой вдига строеж непосредствено пред терасите на жилищна кооперация на кръстовището на ул. "Дунав" с "Георги Кирков". Сторежът практически зазижда първите няколко етажа, отнемайки всякаква гледка и перспектива. Сградата е на шефът на хасковска фирма за сигнално охранителна техника Христо Иванов. Строежът се осъществява от общинския съветник Иван Иванов и неговата фирма "Климастрой". Трябва да завърши до април 2011-та година. Ще бъде офис на фирма. Христо Иванов е дългогодишен МВР кадър, син му е Ивайло Иванов настоящ инспектор на КАТ Хасково. След като по хасковски се проследява родата до 9-то коляно, накрая и резултатът от разследването на вестника. Оказва се че всичко е законно, защото по закон разстоянието до блока трябва да е поне 3 метра. То е даже 5 обявява Христо Иванов. Нямало да вдига блок, а само офис на фирма. Остава въпросът-докога ще се застроява всяко свободно пространство в града. Общ извод по една конкретна тема. И отговорът трябва да се търси на друго място.

"С подставено лице печелят 10 млн" на стр 5-та. Според вестника, това е четиво за прокуратурата и данъчните. Подставеното лице е 79 годишната баба Мата Папратилова от с. Бисер харманлийско. Тя е съдружник с 50 % на Александър Паскалев във фирма "Европът". Която пък е една от 4-те спечелили търга за 10 милиона лева ,с които ще се облагородява хасковската паркова среда. Отново много мили за ушите на хасковлията подробности:Какво пише в търговския регистър, къде е адресът на "Европът" и защо там се обитава жилището от някакъв украинец. Каква е пенсията на Баба Мата, кой е синът на Баба Мата, защо той не е съдружнвик в Европът, а майка му. Европът е особено интересна фирма защото "цяло Хасково знае че тя е на предприемачът Златко Марчев". И така-на цялата 5-та страница. С какво подставянето на Баба Мата е помогнало на Европът да спечели търга и каква е файдата на фирмата от 79 годишен съдружник са логичните въпроси към материала които сигурно ще са за следващия брой. Това специално е втория, в който се нищи бисерската връзка в строителния бизнес на Хасково. Иначе аналогични прехвърляния на дялове от фирми на възрастни роднини има много-"Марица" посочва най-известния-86 годишната майка на Вальо Топлото. 86 годишната старица в момента отговаря със сина си пред съда по обвинение в пране на пари.

"Безработицата надолу от половин година насам". По отчета на социалните, тръгнали сме да се оправяме.

"Тополовградската СБАЛ става болница за долекуване"-по повод изработваната здравна карта на областта. Ще има само 4 болници-Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград-останалите за долекуване.

"Баневи" длъжници, Лебедът продаден" заглавие над главата в "Новинар Юг". Имотът бил на задлъжнялото ВКР-имоти, чийто управители са майката и съпругата на Николай Банев. Продава се за да се покрие задлъжнялост към столична фирма. Наддаването е почнало от 1 млн 454 хиляди лева, но търгът се оспорва в съда и процедурата е стопирана. Банев се опитва да продаде и още един апетитен имот-част от къмпинг "Каваците" край Созопол. Там цената е 8 млн 732 хиляди.

"Проверяват скандална заменка за 1.9 млн евро". Продължение на темата от предния брой. Там бе казано че националното обвинение няма да нищи хасковските заменки. Прокуратурата си имала други по-скандални случаи. Конкретно тази обаче доста намирисва на скандал. Фирма придобива апетитен имот по пътя Хасково-Димитровград разменяйки земя от 4 и 5-та категория в свиленградски села. Придобитото е на стойност 1.9 млн евро, замененото на стойност 23 хиляди елва.

"Пожар остави фамилия без покрив" Пожарът е в димитровградското село Ябълково и вероятно е умишлен палеж. Във вестника се спират на официалната и първоначална версия на пожарната-късо съединение. В 1.30 сутринта.

"Стадионът на съд заради 0.67% съветник" водещо на страница втора. Решението за безвъзмездно отдаване на хасковския сатдион е стопирано от областния Данев като незаконосъобразно. Един от мотивите е, че е нямало мнозинство от 2/3 когато е гласувано решението. Гласувалите 27 съветника от 41 налични, оставя решението на 0.67 % от желаното квалифицирано мнозинство. Втория мотив е че отдаването трябва да стане чрез концесия, а такава няма. Вестникът обаче прави паралел с отдаването за безвъзмездно ползване на зала "Юнак" на гимнастическия клуб. Това решение не е спряно от областиня и по логиката му също е незаконно. Докъде я докарахме в Хасково, да се чудим кое от решенията на местната власт е по-незаконно от другите.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини