От х:

Днес в x:

Кметът Иванов: На 8 септември ще е първият ми провал

Строящата се камбанария до монумента на св. Богородица

Камбанарията до монумента на света Богородица вероятно няма да бъде готова до 8 септември. Ако това се случи, ще бъде първият ми провал откато съм кмет на Хасково. Това призна на днешното заседание на ОбС Георги Иванов.

Като причина за провала той посочи несъвършенства в закона за обществените поръчки. „Когато обявихме търга за изпълнител, се появи една световно неизвестна фирма от Търговище (“Радита“ ООД – б. а.), която предложи да построи камбанарията за доста по-малко пари и в по-къс срок – 90 дни. Хасковският участник в търга бе предложил по-голяма сума и срок от 150 дни. Кого трябваше да изберем? Избрахме фирмата от Търговище. И сега работниците й се мотаят около строежа като мухи без глави и явно няма да спазят срока“, обясни емоционално градоначалникът.

По въпроса за даренията за камбанарията кметът обяви, че от всички общински съветници само двама са подпомогнали строежа. „А вчера дойде една възрастна жена, Стефана Ташева. Тя е родена през 1925 година. Жената внесе дарение от 150 лева за камбанарията. А ние какво правим?“, допълни Иванов.

Основна опозиция на кмета бяха съветниците от ГЕРБ, от които едва неколцина присъстваха на заседанието. От тяхно име думата взе Сенна Радева.

„Ако финансовото положение на общината е толкова тежко, спрете строителството! Спасете детските градини и училищата. Оставете камбанарията недостроена, бабите ще ви простят!“, призова Радева.

Тодор Кръшков

 

Георги Иванов
Сенна Радева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини