От х:

Днес в x:

Кметът: Чака ни тежка зима, може да затворим забавачките

Проблемите на хасковска община не са един и два

Финансовото положение на община Хасково е изключително тежко и като резултат от това, можем да затворим забавачниците и да спрем храната в социалните заведения на централизирано хранене. Това заяви кметът Георги Иванов на днешната сесия. Градоначалникът направи мрачната прогноза след като от трибуната на местния парламент обяви, че Хасково е в икономическа блокада. Тя се налагала от правителството и местните представители на ГЕРБ.

Като пример, Иванов посочи очертаващия се провал със сделката за военните имоти. След многократни разговори, военният министър Аню Анев обещал безвъзмедно предаване на три военни имота в Хасково. В замяна общината опрощава задълженията на военните от местни данъци и такси в рамер на 400 хиляди лева. За единият от имотите-бившия КЕЧ вече е бил намерен инвеститор-верига хипермаркети. Тя щяла да закупи 17-те декара на имота за близо 4 млн лева. МРРБ също е дало благословия по сделката. Очакваните приходи за общината обаче са били блокирани след писмо от областния Румен Данев в която той дава съгласие за предоставяне само на един имот и то от 5 дк на общината.

Според кмета това обезмисля интереса на инвеститорите, защото за изграждане на МОЛ например са необходими минимум 16-17 дк, т.е . колкото е площта на бившия КЕЧ.

Камбанарията няма да бъде завършена до 8-ми септември. „Това е първия ми голям провал откакто съм кмет“ емоционално обяви градоначалникът. Защо, очаквайте в репортаж по темата малко по-късно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини