От х:

Днес в x:

Синът на Наско Колешев се цани за митничар. Преглед на печата

Синът на кмета на Книжовник Наско Колешев – Тодор, е сред одобрените за втория етап от конкурса за митничари в Свиленград, съобщава в днешния си брой „Хасковска Марица”. Колешев-младши работи в общинската служба КОРЗ, уточнява изданието и продължава със списъка на останалите одобрени в битката за 17-те свободни места на бариерата. Според вестника повечето от тях са активисти на ГЕРБ, преобладавали димитровградчани.

В Меричлери: Лягат на пътя и пишат до Бойко заради „Каолин” – заглавие над главата на „Марица”. Темата е разработена на 2 страница. Инициативен комитет, подкрепен от „Екогласност” и неговия шеф Емил Георгиев огранизират протести срещу кариерата на дружеството край града.

60 ветеринари взеха парите си, информира още от първа страница вестникът. В текста става ясно, че всъщност те са получили само една четвърт от сумата, която им дължи държавата.

Кръводарителите в Хасково – около 1000, пише още на страницата.

Транспортните фирми ще протестират, ако не отменят заповедта, пише на 2 страница. Става дума за забраната за движение на тежкотоварни камиони в следобедните часове от петък до неделя. Според хора от бранша се посяга на гарантираното им от конституцията право на труд. Изчисленията им показват, че забраната засяга около 250 000 товарни единици, а зад тях стоят около 500 000 души – шофьори, товарачи, ръководители движение, спедитори.

Спортист Добрич отнесе Хасково с 5:1, акцент от спортната страница. На всичко отгоре тимът на димитровградското село бил сформиран наскоро, допълва изданието

Голямото интервю в броя е с Мартина Вачкова. Само от обичано дете пораства щастливец, казва тя.

Планета „Дерби 2010” се готви да разбие Хасково, пише на 8 страница. Става дума за концерта на „Пайнер” довечера.

Това бяха основните акценти в днешната преса.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини