От х:

Днес в x:

Мечтата на Зайчев умря-без клас по винарство в Харманли

Зайчев/вдясно/ не успя да постави винарство в Харманли на "научна" основа

Паралелката лозаро-винарство в харманлийската професионална гимназия по електротехника „Захари Стоянов“ не успя да бъде окомплектована и падна от тазгодишния план прием след 8-ми клас. Най-големият радетел за специалността бе местния винарски бос Никола Зайчев. Опитът му да установи връзка между образованието и бизнеса в града обаче се провали заради липса на интерес.

Общо 13 паралелки пропаднаха в професионалните и профилираните училища с прием след 8-ми клас. Най-много пострада гимназията в Баните която се прости с два класа. В Хасково отпадна паралелка в селскостопанската гимназия, бившото ТМС и два класа в СОУ „Паисий Хилендарски“. Не се осъществиха и 3 вечерни паралелки, сред които и винарската в Харманли. За сметка на това, лозаро-винарство ще има в Ивайловград.

Общо 5 класа не се осъществиха в профилираните гимназии с прием след 7-ми клас. Най-болезнена е загубата на димитровградската езикова „Иван Богоров“, чиято специалност Английски с руски висеше на косъм, но в крайна сметка не стана.

Г.Христов

Записванията приключиха вчера. 18 класа не успяха да се родят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини