От х:

Днес в x:

-2 °C

Антон Анастасов със злато от Европейската олимпиада

Антон дава интервю пред медиите в Словакия

Антон Анастасов от Хасково грабна златен медал на проведената от 12 до 19 юли в Словакия 17-та Централно Европейска олимпиада по информатика. В нея участваха отборите на Германия, Румъния, Швейцария, Полша, Унгария, Чехия, Хърватска, България и държавата домакин - Словакия. Членовете на нашия национален отбор са нашето момче - Антон Анастасов, Владислав Харалампиев- СМГ, Румен Христов и Михаил Ковачев от шуменската математическа гимназия.

Олимпиадата се провежда по подобие на международната олимпиада по информатика в два състезателни дни, през които в рамките на 5 астрономически часа се решават 4 задачи. Председател на организационния комитет е Михал Форишек, който е член и на международния олимпийски комитет по информатика. Вчера бе закриването и официалното награждаване. Около 19 часа вечерта по телефона ми се обади председателя на нашата национална комисия и ръководителя на националния ни тим Емил Келеведжиев, за да ми съобщи, че нашето момче Антон Анастасов е златен медалист сред огромната конкуренция на поляци, хървати и румънци (последните межународни олимпиади го доказват). Влади Харалампиев от софийската школа по информатика се връща със сребро, а Мишо Ковачев и Румен Христов с бронз в индивидуалното класиране. Златото на Антон е един невероятен успех за хасковската школа по информатика, за ПМГ "Акад. Боян Петканчин"- Хасково и за България.

<Днес националите пристигат на летище София, след което се отпрaвят на лятната изследователска школа във Варна, която се провежда ежегодно като тренинг преди всяка международна олимпиада. (за повече инфо-официалния сайт на олимпиадата: http://ceoi2010.ics.upjs.sk/Main/HomePage) XXII Международна олимпиада по информатика тази година ще се проведе в Канада, университет Ватерло, щат Онтарио от 14 дo 21 август. Българския национален тим ще срещне конкуренцията на близо още 90 държави от цял свят в това число и на Русия, Китай и САЩ.

Да стискаме палци за нашите 4 момчета, за нашия Антон! Златото на Антон на Централно Европейската олимпиада е отлична заявка и за злато от Международната олимпиада по информатика!

Веселка Константинова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини