От х:

Днес в x:

Антон Анастасов със злато от Европейската олимпиада

Антон дава интервю пред медиите в Словакия

Антон Анастасов от Хасково грабна златен медал на проведената от 12 до 19 юли в Словакия 17-та Централно Европейска олимпиада по информатика. В нея участваха отборите на Германия, Румъния, Швейцария, Полша, Унгария, Чехия, Хърватска, България и държавата домакин - Словакия. Членовете на нашия национален отбор са нашето момче - Антон Анастасов, Владислав Харалампиев- СМГ, Румен Христов и Михаил Ковачев от шуменската математическа гимназия.

Олимпиадата се провежда по подобие на международната олимпиада по информатика в два състезателни дни, през които в рамките на 5 астрономически часа се решават 4 задачи. Председател на организационния комитет е Михал Форишек, който е член и на международния олимпийски комитет по информатика. Вчера бе закриването и официалното награждаване. Около 19 часа вечерта по телефона ми се обади председателя на нашата национална комисия и ръководителя на националния ни тим Емил Келеведжиев, за да ми съобщи, че нашето момче Антон Анастасов е златен медалист сред огромната конкуренция на поляци, хървати и румънци (последните межународни олимпиади го доказват). Влади Харалампиев от софийската школа по информатика се връща със сребро, а Мишо Ковачев и Румен Христов с бронз в индивидуалното класиране. Златото на Антон е един невероятен успех за хасковската школа по информатика, за ПМГ "Акад. Боян Петканчин"- Хасково и за България.

<Днес националите пристигат на летище София, след което се отпрaвят на лятната изследователска школа във Варна, която се провежда ежегодно като тренинг преди всяка международна олимпиада. (за повече инфо-официалния сайт на олимпиадата: http://ceoi2010.ics.upjs.sk/Main/HomePage) XXII Международна олимпиада по информатика тази година ще се проведе в Канада, университет Ватерло, щат Онтарио от 14 дo 21 август. Българския национален тим ще срещне конкуренцията на близо още 90 държави от цял свят в това число и на Русия, Китай и САЩ.

Да стискаме палци за нашите 4 момчета, за нашия Антон! Златото на Антон на Централно Европейската олимпиада е отлична заявка и за злато от Международната олимпиада по информатика!

Веселка Константинова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини