От х:

Днес в x:

9 °C

15-та жертва на войната по пътя. Търсят символа на Хасково.Преглед на регионалния печат

"Войната на пътя взе 15-та жертва", акцентира "Новинар юг" в заглавие над главата. Това е 70-годишен велосипедист от Димитровград, който бе насметен от 29-годишен съгражданин седнал в БМВ. Дядото починал от тежка черепно-мозъчна травма на път за болницата. От началото на годината досега са станали 620 катастрофи, по-малко в сравнение с миналата година, но с повече жертви.

"Вадят 37 пепелянки от Александровската". Змиите съвсем сериозно си обърнали мястото на Александровската гробница на свое любовно гнезденце. Сега влечугите се размножават и това обяснявало стълпотворението. Гражданска защита надлежно събрала пепелянките и ги пуснала в безлюдни местности. По закона за биологичното разнообразие, пепелянките са забранени за убиване и улов, освен за строго определени медицински цели.

Поетът Ивайло Балабанов стана почетен селянин, научаваме още от страница първа. Пак от там-иде пек от 40 градуса. Няма да е тази седмица, може би следващата.

"Димитровградското социално с рампа за инвалиди", на страница 2-ра. Водещото там-"Противохепатитните ваксини идват до седмица". МЗ съобщи радостната вест-доставчикът Глаксо смит клайн се смилил да достави 12 000 дози за бебетата от страната безплатно, след като МЗ не му разрешава да ги доставя законно по договора за задължителния имунизационен календар.  Там Глаксо предоставил ваксините на по-ниска цена, но за това трябвало да се прави нова обществена поръчка за доставчик. Заради бюрокрацията, 300 бебета само от Хасково останаха с прекъсната имунизация, което автоматично прави бъдещата им защита срещу Хепатит Б, компрометирана, да не кажем тотално ненадеждна.

На криминалната: "Хасковлии млатят 7 пловдивчани на язовир". 6-ма юначаги с бял Мерцедес набили и ограбили пловдивски рибари на Любеново. 4-ма от нападателите са заловени. Не се посочват причини за атаката.

"21-годишен се удави след пиянски запой" информира във водещо заглавие "Хасковска Марица". Борко Стайков влязал във водите на черногоровския язовир за да изтрезнее. Намират го на 4.5 метра дълбочина. За изваждането на тялото бе привикан екип водолази от Кърджали. Младежът решил да се разхлади от солидното количество алкохол в 3 през нощта. Там пристигнал с другарчетата си по чашка, за да ловят риба.

"Руснаци правят консервни фабрики в Хасково".Тоест проявили интерес към консервната индустрия в града. И понеже на нас ни трябват консервни фабрики, се надяваме братушките да ни направят. Всъщност просто делегация начело с областния и депутати от ГЕРБ се срещнала и разговаряла с колеги от руския град Омск.

"Френската група с по 160 евро" Тоест, хасковската делегация посетила Франция за участие в националния им празник, е била само с по 20-тина евро на ден командировъчни. Че и по по-малко. Завалииите.

"30 стотинки за европейско WC зад театъра", водещо на страница втора. Този материал може да е в рубриката  "репортерски неволи-в търсене на новини и в тоалетните влизаме". Само в европейско миришещите, де.

"Задигнаха 41 бона от Българско сирене", "Тинейджър бачкал в незаконна жижна", "Хасковлия се цапна в мост, удари си главата" от криминалната страница.

На страница 5-та: "Богородица поведе класацията за символ на Хасково". Това е национална класация на интернет адрес simvoli.HitarPetar.bg, където всеки един от 27-те областни града ще си избира символ. Гласуването е свободно он-лайн и целяло да раздвижи чувството на принадлежност на хората към своя град, обяснява "Марица", която е сред медийните партньори на инициативата. Засега на близка дистанция зад Богородица са "Астика" паметника на Капитан Петко войвода и сградата на театъра. Въобще символи да искаш-и оранженвия мост е тук, чакат ледената пързалка, блокчетата за социално слаби, асфалтираните улици и китния център. За сметка на това Тец-а вече го няма. Гръмнаха го, както се полага на символ от миналия век.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини