От х:

Днес в x:

15-та жертва на войната по пътя. Търсят символа на Хасково.Преглед на регионалния печат

"Войната на пътя взе 15-та жертва", акцентира "Новинар юг" в заглавие над главата. Това е 70-годишен велосипедист от Димитровград, който бе насметен от 29-годишен съгражданин седнал в БМВ. Дядото починал от тежка черепно-мозъчна травма на път за болницата. От началото на годината досега са станали 620 катастрофи, по-малко в сравнение с миналата година, но с повече жертви.

"Вадят 37 пепелянки от Александровската". Змиите съвсем сериозно си обърнали мястото на Александровската гробница на свое любовно гнезденце. Сега влечугите се размножават и това обяснявало стълпотворението. Гражданска защита надлежно събрала пепелянките и ги пуснала в безлюдни местности. По закона за биологичното разнообразие, пепелянките са забранени за убиване и улов, освен за строго определени медицински цели.

Поетът Ивайло Балабанов стана почетен селянин, научаваме още от страница първа. Пак от там-иде пек от 40 градуса. Няма да е тази седмица, може би следващата.

"Димитровградското социално с рампа за инвалиди", на страница 2-ра. Водещото там-"Противохепатитните ваксини идват до седмица". МЗ съобщи радостната вест-доставчикът Глаксо смит клайн се смилил да достави 12 000 дози за бебетата от страната безплатно, след като МЗ не му разрешава да ги доставя законно по договора за задължителния имунизационен календар.  Там Глаксо предоставил ваксините на по-ниска цена, но за това трябвало да се прави нова обществена поръчка за доставчик. Заради бюрокрацията, 300 бебета само от Хасково останаха с прекъсната имунизация, което автоматично прави бъдещата им защита срещу Хепатит Б, компрометирана, да не кажем тотално ненадеждна.

На криминалната: "Хасковлии млатят 7 пловдивчани на язовир". 6-ма юначаги с бял Мерцедес набили и ограбили пловдивски рибари на Любеново. 4-ма от нападателите са заловени. Не се посочват причини за атаката.

"21-годишен се удави след пиянски запой" информира във водещо заглавие "Хасковска Марица". Борко Стайков влязал във водите на черногоровския язовир за да изтрезнее. Намират го на 4.5 метра дълбочина. За изваждането на тялото бе привикан екип водолази от Кърджали. Младежът решил да се разхлади от солидното количество алкохол в 3 през нощта. Там пристигнал с другарчетата си по чашка, за да ловят риба.

"Руснаци правят консервни фабрики в Хасково".Тоест проявили интерес към консервната индустрия в града. И понеже на нас ни трябват консервни фабрики, се надяваме братушките да ни направят. Всъщност просто делегация начело с областния и депутати от ГЕРБ се срещнала и разговаряла с колеги от руския град Омск.

"Френската група с по 160 евро" Тоест, хасковската делегация посетила Франция за участие в националния им празник, е била само с по 20-тина евро на ден командировъчни. Че и по по-малко. Завалииите.

"30 стотинки за европейско WC зад театъра", водещо на страница втора. Този материал може да е в рубриката  "репортерски неволи-в търсене на новини и в тоалетните влизаме". Само в европейско миришещите, де.

"Задигнаха 41 бона от Българско сирене", "Тинейджър бачкал в незаконна жижна", "Хасковлия се цапна в мост, удари си главата" от криминалната страница.

На страница 5-та: "Богородица поведе класацията за символ на Хасково". Това е национална класация на интернет адрес simvoli.HitarPetar.bg, където всеки един от 27-те областни града ще си избира символ. Гласуването е свободно он-лайн и целяло да раздвижи чувството на принадлежност на хората към своя град, обяснява "Марица", която е сред медийните партньори на инициативата. Засега на близка дистанция зад Богородица са "Астика" паметника на Капитан Петко войвода и сградата на театъра. Въобще символи да искаш-и оранженвия мост е тук, чакат ледената пързалка, блокчетата за социално слаби, асфалтираните улици и китния център. За сметка на това Тец-а вече го няма. Гръмнаха го, както се полага на символ от миналия век.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини