От х:

Днес в x:

Водолази откриха 21 годишен удавник в яз. Черногорово

Гражданска защита претърсваше дъното метър по метър

След 7-часово търсене, бе открито тялото на 21 годишен удавник от димитровградското село Черногорово в близкия язовир. Екип на кърджалийска спасителна леководолазна бригада намери тялото на младежа, който мистериозно изчезна тази сутрин във водите на дълбокия язовир.

21-годишния Борислав Стайков изчезна тази сутрин в 3 часа във водите на язовира край димитровградското село Черногорово. По сигнал на компанията, която е била с него, тази сутрин е започнало издирване с полиция и екипи на гражданска защита. Заради голямата дълбочина на язовира е извикан елитен водолазен екип от Кърджали. Те пристигнаха по обяд и повече от три часа не успяха да открият нищо. Според очевидци рибари, „нещо“ се е появило в срещуположния на стената ръкав на язовира, но после изчезнало. Две лодки и двама водолази систематично започнаха обхождане на дъното. Единствения шанс бил да се напипа тялото, добавиха те.

Борислав бил много пиян когато влязъл в язовира, разказаха от компанията му рибари, които заседнали зад въдиците още в тъмни доби. Цялата тайфа идвала от як запой в дискотека. 21 годишния младеж решил да прогони махмурлука с плуване. 10 минути след като влязъл в язовира, един от аверите му Кирчо, чул силно пляскане във водата. Нямало викове. След няколко минути пляскането спряло. Борислав бил отличен плувец и никой от опиянената компания не се усъмнил, че става нещо лошо. До 4 сутринта, когато събудили по тревога баща му Славчо Асенов Стайков. Заедно с приятели и роднини, той обходил всяка къща в селото и целия район около язовира. От младежа ни вест ни кост.

Кирчо/ с черното/ бе последния видял/чул/ Борислав. Дава указания на спасителите

Борислав работил в такелажната на цеха за амоняк в Неохим. Не бил разхайтен, че да тръгне надалеч без да се обади, обясни Славчо. Бил яко момче 1.98 високо и едва ли може някой да му направи нещо, обясняваше таткото. Категорично отказваше да повярва че се удавил. Десетки роднини на фамилията стояха по брега на черногоровския язовир в очакване на новини. Повечето се молеха Гражданска защита да не намери нищо. „Твърде вероятно е да стане така, поне днес. Голяма мътилка, корди и трънаци на дъното възпрепятстват движението на водолазите“ обясниха от спасителния екип. Напредвало се само опипом, с пръти. Язовира обаче е голям 80 декара.

Бащата Славчо Асенов не можеше да повярва че синът му го няма
Полицаят от димитровградското РПУ/голия до кръста/ отказа всякаква информация

„Вероятно нещастен случай. Няма информация за криминално деяние“ прецедиха от присъстващата патрулка в отговор на засилващите се предположения на роднини че някой може да е бутнал Борко във водата. Полицаите вярваха и на колегата си, ченге от димитровградското РПУ, което е било с компанията в часа на инцидента. Униформеният, този път гол до кръста зад въдиците, отказа каквито и да е било обяснения на медиите.

Откриването на тялото слага край на спекулациите, че младежът е зачезнал из страната без да се обади на родителите си. Тепърва експертите от съдебна медицина ще анализират, дали трагичната развръзка е резултат на случайност или е предизвикана.

Г.Христов

Родителите на Борко се молеха
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини