От х:

Днес в x:

2 °C

Водолази откриха 21 годишен удавник в яз. Черногорово

Гражданска защита претърсваше дъното метър по метър

След 7-часово търсене, бе открито тялото на 21 годишен удавник от димитровградското село Черногорово в близкия язовир. Екип на кърджалийска спасителна леководолазна бригада намери тялото на младежа, който мистериозно изчезна тази сутрин във водите на дълбокия язовир.

21-годишния Борислав Стайков изчезна тази сутрин в 3 часа във водите на язовира край димитровградското село Черногорово. По сигнал на компанията, която е била с него, тази сутрин е започнало издирване с полиция и екипи на гражданска защита. Заради голямата дълбочина на язовира е извикан елитен водолазен екип от Кърджали. Те пристигнаха по обяд и повече от три часа не успяха да открият нищо. Според очевидци рибари, „нещо“ се е появило в срещуположния на стената ръкав на язовира, но после изчезнало. Две лодки и двама водолази систематично започнаха обхождане на дъното. Единствения шанс бил да се напипа тялото, добавиха те.

Борислав бил много пиян когато влязъл в язовира, разказаха от компанията му рибари, които заседнали зад въдиците още в тъмни доби. Цялата тайфа идвала от як запой в дискотека. 21 годишния младеж решил да прогони махмурлука с плуване. 10 минути след като влязъл в язовира, един от аверите му Кирчо, чул силно пляскане във водата. Нямало викове. След няколко минути пляскането спряло. Борислав бил отличен плувец и никой от опиянената компания не се усъмнил, че става нещо лошо. До 4 сутринта, когато събудили по тревога баща му Славчо Асенов Стайков. Заедно с приятели и роднини, той обходил всяка къща в селото и целия район около язовира. От младежа ни вест ни кост.

Кирчо/ с черното/ бе последния видял/чул/ Борислав. Дава указания на спасителите

Борислав работил в такелажната на цеха за амоняк в Неохим. Не бил разхайтен, че да тръгне надалеч без да се обади, обясни Славчо. Бил яко момче 1.98 високо и едва ли може някой да му направи нещо, обясняваше таткото. Категорично отказваше да повярва че се удавил. Десетки роднини на фамилията стояха по брега на черногоровския язовир в очакване на новини. Повечето се молеха Гражданска защита да не намери нищо. „Твърде вероятно е да стане така, поне днес. Голяма мътилка, корди и трънаци на дъното възпрепятстват движението на водолазите“ обясниха от спасителния екип. Напредвало се само опипом, с пръти. Язовира обаче е голям 80 декара.

Бащата Славчо Асенов не можеше да повярва че синът му го няма
Полицаят от димитровградското РПУ/голия до кръста/ отказа всякаква информация

„Вероятно нещастен случай. Няма информация за криминално деяние“ прецедиха от присъстващата патрулка в отговор на засилващите се предположения на роднини че някой може да е бутнал Борко във водата. Полицаите вярваха и на колегата си, ченге от димитровградското РПУ, което е било с компанията в часа на инцидента. Униформеният, този път гол до кръста зад въдиците, отказа каквито и да е било обяснения на медиите.

Откриването на тялото слага край на спекулациите, че младежът е зачезнал из страната без да се обади на родителите си. Тепърва експертите от съдебна медицина ще анализират, дали трагичната развръзка е резултат на случайност или е предизвикана.

Г.Христов

Родителите на Борко се молеха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини