От х:

Днес в x:

Проверяват мъж за селфи с бюлетина

Полицията и прокуратурата проверяват сигнал за заловен гласоподавател със снимана бюлетина в димитровградското село Черногорово. Дежурният окръжен прокурор в Хасково в изборния ден Невена Владимирова потвърди, че има подаден сигнал за нарушение при нея.”Ситуацията е динамична. Случаят се проверява от полицията в Димитровград. Все още няма образувано досъдебно производство, поясни тя.

От Районна избирателна комисия потвърдиха също за случая. При тях обаче няма подаден сигнал.

Председателят на РИК-Хасково Георги Димитров обясни, че от членове на секцията в Черногорово са звънели за указания как да постъпят, след като са обяснили, че са хванали човек в тяхната секция със заснет вот. „Указанията, които им дадохме са разписани в ИК. Дадохме им инструкции да отбележат бюлетината, която е снимана и да не  разрешават  на този, който е заловен със снимката на вота си да се подпише като вече гласувал. Освен това, съветът ни бе и да го наблюдават, за да не се опита да се върне да гласува, докато случаят не се изясни и органите на реда не си свършат работата”, посочи Димитров.

По все още неофициална информация става въпрос за купен глас, а бюлетината с отбелязания конкретен номер на снимката е изисквана  като доказателство за дадения вот. Пак по непотвърдена информация нарушителят е  ром, при разпитите той е признал, че снощи е получил пари да гласува за формацията, която е отбелязал при вота си.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    1_
    1_1490528948
    2 -1
    14:49, 26 мар 2017
    Само на мен ли ми прави впечатление, че днес Фейсбук е пълен със статуси кой какви цветя харесвал, кой в колко часа / минути гласувал..
    И това си го позволяват дори кандидат- депутати!
    Моля , журналистите, обърнете внимание, дайте гласност- това е агитация!
  • 2
    Де
    Делян санирания
    0 0
    16:45, 26 мар 2017
    Делян Добрев гласува за Герб а Елена Йончева за БСП за какво си крият вота
Последни новини