От х:

Днес в x:

Данъчните ловят нарушения чрез Лотарията с касови бележки

Данъчно нарушение засече Националната агенция за приходите чрез Лотарията с касови бележки. Една от последните седмични награда – фотоапарат се падна в Любимец на късметлия, регистрирал бележка от ПОС терминал след плащане с карта. От обекта обаче пропуснали да му издадат освен документа от терминалното устройство и касова бележка от фискален апарат. Редовни клиенти на търговеца коментират, че най-вероятно е пропуск от недоглеждане. Въпреки това, тъй като става дума за данъчно нарушение, търговецът ще бъде санкциониран според законовите разпоредби в подобен случай. От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание по този повод, че при плащане с карта задължително се издава фискален бон. Обратното е нарушение на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби.

Иначе късметлията Христо Пасков днес получи наградата си в офиса на приходната агенция в Хасково. Благодарение на покупка за 84,95 лева той се сдоби с невероятен полупрофесионален фотоапарат. Христо сподели, че участват заедно със съпругата си в Лотарията на НАП още от първия й сезон, който стартира през 2016 година.

2475 са участниците в играта от област Хасково. Всички те са регистрирали в тазгодишното й издание над 310 000 касови бележки на обща стойност близо 4,335 млн. лв.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че в данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките.

Изключително важно е хората да пазят касовите си бележки, защото получават спечелените награди срещу тях.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Дг
    Дград
    7 -3
    15:38, 30 авг 2019
    Повечето заведения за хранене в Димитровград не издават касов бон с qr-код. Как да сезираме НАП?
  • 2
    Ха
    хахо
    10 -2
    16:20, 30 авг 2019
    НАП да проверят складовете в града,в повечето от тях,отчитането става със складови бележки, но не и с касов бон!
  • 3
    Ty
    Tyh
    3 -3
    17:07, 30 авг 2019
    Аpре'а нап. !!! Вий заспахте да'е !
  • 4
    Ан
    Андрешко
    14 -1
    18:47, 30 авг 2019
    НАП започват да събират пари за глобата, която им бе наложена от Комисията за защита на личните данни. Не разбрахте ли, че тази глобя щя я платим Ние обикновените граждани.
  • 5
    66
    668079
    0 0
    04:13, 31 авг 2019
    Герберастките и Бейските слуги са мъже само пред Андешкивсите с калпаци и чалми :)))
    .....
Последни новини