От х:

Днес в x:

Фотографи рисуват със свещи в „Часът на Земята„ на пл. “Свобода“

За девети път през тази година светът ще остена на тъмно за час на 25-ти март вечерта в знак на съпричастност към тревогата за глобалното затопляне. 

Над 1 млрд. души на планетата от над 170 държави, сред които и България, се очаква да угасят осветлението си в 20:30 ч. в събота, а целта им да привлекат вниманието на съграждани, бизнеса, учени и правителства към спешната нужда от действия по проблемите с климата. Часът на Земята се провежда в последната събота на март. Мотото на кампанията в България тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“

Това е най-голямата природозащитна инициатива в света, по време на която милиони хора символично спират осветлението в домовете си, а в знакови сгради се загасят светлините по фасадите им. Проявата дава възможност на всеки да разбере какво е влиянието на малките постъпки и как да използва волята си, за да се справим с климатичните промени на планетата. Община Хасково и Туристически информационен център ще се включат към инициативата като между 20:30 и 21:30 часа ще бъде изключено осветлението на монумент „Св. Богородица" и Камбанарията в Хасково. 

За час на тъмно и на свещи в защита на Земята в центъра на града ще са възпитаниците на Фотографската школа към Младежкия център. Част от учениците на Славян Костов ще рисуват „със светлина“, а друга част ще заснемат светлинните картини“. В последствие младите фотографи ще покажат пред обществеността в изложба и заснетото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини