От х:

Днес в x:

1 °C

300 бебета без ваксина. Младеж обесен край Свиленград. Преглед на регионалния печат

„Петър от US посолството открит обесен край Дервишка могила?” Изчезналия през май тази година 23 годишен Петър Владимиров бе обявен за общодържавно издирване, пише вестник „Новинар Юг”. На 3-ти юли тяло в силно разложено състояние, бе открито от овчар в местност край свиленградското село. Вероятността да е на Петър е 90 %, макар никой вкл. и близките му да недоумяват, какво прави студентът от Търговище в тази част от България. Младежът за последно е забелязан в ЮС посолството където му е отказана виза за Щатите.Предстои ДНК анализ който категорично ще определи самоличността на тялото.

„300 бебета останаха без ваксини”-челно заглавие на „Новинар”. Става дума за всеизвестната вече ваксина Пентаксим. От тази година, защитаващата от 5 болести ваксина, бе включена в националния имунизационен календар. Тоест, става безплатна. Досега един флакон бе 62 лв. Безплатното хубаво, ама като закъснеят държавните доставки се нарушава тримесечния имунизационен цикъл, а ваксината междувременно вече я няма по аптеките. 300 бебета в областта на 2 до 4 месеца, висят със започната, но недовършена имунизация.

„87 записани в гимназиите в последните 24 часа от срока”. Това са седмокласниците които чакаха до последно да се отвори свободно място в по-добро училище след второ класиране. Сега предстои трето. Около 100-на свободни местта чакат ученици, третото класиране ще попълни по-голямата част от тях надяват се от инспектората.

„Изгоряха с бамя за 5 бона”. Продукцията на две села, Бряст и Странско е била върната от гръцка фирма с която земеделците имали сключен договор за изкупуване. Причината е в лошото качество на бамята. Засега общите щети се изчисляват на 5 хиляди. Стопаните щели да излизат на портест, но признават че бамята наистина е в незадоволително състояние. Виновно било времето. За да се оправят нещата, в Странско ще свикват молебен. Със съдействието на кмета Стефан Димитров, гърците все пак склонили да приемат бамята и такава.

„Ром върти бизнес с боклуци от Гърция”, заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Далаверата от преработването на отпадъци от гръцко била по 5-6 хиляди лева на курс. Предприемчив димитровградски ром, на име Барчо, купувал на безценица желязото от Гърция, после го преработвал и продавал на много по високи цени. Имал и находчива технология за извличане на метал и каучук едновременно от отпадъчни материали. Сега обаче далаверата се развали след като лично еко-министърът Нона Караджова се захвана с далаверата на Барчо.

„ИАРА дебне бракониери по храсталаците, изтърва ги” Неволите на риболовните ченгета, описани на страница първа. 6 часа дебнели хората на Милчо Милчев, начело с него, но никой бракониер не се появил да извади хвърлените по-рано 350 метра хрилни мрежи. Разузнаването на бракониерите може да съперничи на армейското.

„В кризата заложните къщи и казина никнат като гъби” За пример се дава хасковския кв. Орфей, където за последния месец на 500 метра растояние са се появили две нови казина и още толкова заложни къщи.

„ТИПС кани кмета за изравянето на скелет”. Консорциумът, който се скара люто с хасковския градоначалник покрай поръчката за 10 млн, е решил да подаде миролюбива ръка. Кметът е канен да присъства на изравяне скелетът на човек заровен отпреди 8 хиляди години, край врачанското село Оходен. Той бил от най-ранната земеделска цивилизация в България. Защо хасковския кмет да присъства на вадене на врачанско полезно изкопаемо, не е уточнено от пиарът на ТИПС Максим Митев.

Това бе по-интересното от местната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини