От х:

Днес в x:

Изчезналият от посолството на САЩ студент открит обесен край Свиленград?

Има много голяма вероятност труп на обесен, открит на 3 юли в землището на свиленградското село Дервишка могила, да се окаже изчезналият на 12 май след интервю в американското посолство студент Петър Владимиров. Това съобщава агенция БЛИЦ,  като се позовава на "24 часа". Вестникът пък цитира говорителката на областната дирекция на МВР Нина Николова.

По тялото няма следи от насилие, а насоките за самоличността са по косвени данни. "Сигурността за лицето, за което ни питате е голяма, но не на 100%. Предстоят ДНК експертизи и разпознаване на трупа от близките", казват от полицията.

Нямало данни Владимиров да има роднински връзки в Свиленградско. Твърде странно било да избере подобно място, за да сложи край на живота си. На тялото се натъкнал овчар, който пасял наблизо стадото си.
 
"Ходих да видя трупа във вторник вечерта, но нищо категорично не можах да разпозная. Дано да не е Петър", казва вчера пред вестника бащата Владимир Йорданов. Видял дрехи и труп, но тялото било в такова състояние, че било невъзможно да се каже дали е на сина му. Някои от дрехите приличали на тези на детето му. Бащата поискал отново записа от американското посолство, за да сравни дрехите, но оттам му отказали.

Владимир недоумява какво е правил синът му в отдалечената местност в Свиленградско. Надява се ДНК експертизата да стане готова по-бързо.

По предварителни данни няма следи от насилие по трупа и най-вероятно става въпрос за самоубийство. Разследващите предполагат, че момчето е тръгнало да пресича границата, след като му бе отказана виза за САЩ.

Уточнение: Тази сутрин говорителката на областна дирекция на МВР-Хасково Нина Николова заяви пред Haskovo.net, че не е давала изявления. Труп на обесен наистина е намерен край свиленградското село Дервишка могила на 3 юли, но никъде не съм съобщавала, че това е трупът на студента Петър Владимиров. Предстоят ДНК експертизи, преди това не могат да се правят заключения, допълни Нина Николова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини